Koje su prave istine o celulitu?

Nije genetski nasledno, a kreme ne deluju. Celulit je posledica oslabljenog mišićnog tkiva na šta kreme ne deluju, već samo zatežu površinski sloj. Jedini delotvoran način u rešavanju jesu vežbe.

.

Pet stvari koje treba znati o celulitu

Kreme ne uništavaju celulit

Anticelulit kreme ne brišu celulit. Udubljenja i narandžina kora vidljiv su znak celulita, ali pravi se problem krije ispod površine u koju kreme ne mogu da prodru. Uprkos reklamama da popravljaju tonus kože, vraćaju elastičnost i brišu masne naslage, nema naučnih dokaza da su anticelulit kreme delotvorne.

Ni tretmani nisu delotvorni

Jednako kao i kreme, ni tretmani poput obmotavanja tela providnom folijom ili lipomasaže ne pomažu kod celulita. Brojne studije Američkog udruženja za hranu i lekove (FDA) potvrdile su da su te metode na ženama ostavile ožiljke i trajne povrede.

Celulit nije genetski nasledane, možete da ga se rešite

Uprkos uvaženom mišljenju celulit nije genetski nasledan i možete uspešno da ga rešite. Važno je da vežbate i učvrstite mišiće i vezivno tkivo koje slabi i time se povećava rizik od narandžine kože.

Celulita možete da se rešite, godine nisu važne

Za oslabljeno mišićno tkivo i celulit, godine nisu važne. Celulita možete da se rešite u bilo kojoj dobi. U svakodnevnu rutinu treba uvrstiti vežbe za noge, stražnjicu i bedra koje će postupno ojačati mišiće i smanjiti nakupljene masti ispod površine kože.

Vežbom protiv celulita

Celulit nema veze sa telesnom težinom, a imaju ga čak i najmršavije devojke. Najvažnije je učvrstiti telo, a tome pomažu vežbe zatezanja i oblikovanja donjeg dela tela. Treba se fokusirati na stražnjicu, bedra i noge.

Koje su vežbe najbolje u borbi sa celulitom pogledajte u videu: