3 začina koji tope kilograme

Ukoliko pripadate grupi žena koja ima poteškoća sa težinom, ali i sa odlučnošću da se pridržava pravilne ishrane i redovnog vežbanja, imamo rešenje za vas. Manji, nepretenciozni koraci i navike učiniće od vas pobednika na duže staze.

.

1. Zasladite kafu – medom

Tako ćete omiljeni napitak zasladiti prirodnim zaslađivačem, umesto nezdravim rafinisanim šećerom ili ostalim veštačkim zaslađivačima (saharin i sl). Neka vas ne zastraši relativno visoka kalorijska vrednost meda jer, osim što je lako probavljiv i daje energiju, med je vrlo cenjen antioksidans i podstiče metaboličke promene koje smanjuju želju za slatkim. Med može pomoći u podizanju nivoa gvožđa i sniženju nivoa masnoća u krvi, kao i čišćenju celog organizma.

U današnje vreme možete kupiti med posebno namenjen zaslađivanju kafe, ali najneutralniji med koji vam neće poremetiti njenu aromu je livadskii (cvetni) med, koji poseduje većina kafića.

2. Začinite supe, salate, sosove i meso crnim biberom

Crni biber ima brojna pozitivna dejstva na zdravlje organizma, a između ostalog, snažan je antioksidans i bogat prirodnim fenolima koji čiste od slobodnih radikala i podstiču metabolizam masti što doprinosi mršavljenju.

3. Nabavite prirodnu so, posebno ako volite jako slanu hranu

Tipična stona i kuhinjska so je hemijski prerađena, a nakon procesa čišćenja, u njoj ostaje natrijev hlorid – neprirodan hemijski sastojak stran našem organizmu. Za svaki gram natrijevog hlorida koje telo ne može da apsorbuje, ono koristi 23 puta više vode iz ćelije da bi ga neutralizivalo, a preobilno i često konzumiranje takve soli uzrokuje višak tečnosti i gasova u ljudskom tkivu, što, između ostalog, dovodi do stvaranja celulita.

Dobar primer prirodne soli je Himalajska so.

Kada uočite prve rezultate na vašoj kilaži, uvedite još par zdravih navika, pa onda još nekoliko, tako ćete polako, ali sigurno menjati na bolje svoj životni stil i dugoročno rešiti porbleme sa težinom.