Kako da pobedite PMS

Predmenstrualni sindrom – dani kada vam iz očiju sevaju munje i kada vam sva vaša verovanja nalažu da je velika Milka bolja od voća koje vas već neko vreme gleda. Ako vas PMS dovodi do ludila, osmeh na lice jer ćete od sada nositi samo njega.

.

Prema studiji St. Luks-Ruzevelt bolnice u Njujorku dnevni unos 1200 miligrama kalcijuma može smanjiti ove neugodne simptome i do 54 posto. Ta je količina sadržana u tri velike čaše mleka, a može se uzimati i kao dodatak ishrani koji će sanirati manjkavost u prehrani, posebno ako ne unosite mleko i mlečne proizvode.

Istraživanje je sprovedeno na primeru od 497 žena i stavlja potpuno drugačije svetlo na omraženi PMS.

Dakle, ako pre menstruacije osećate nadutost, bol, razdražljivost, izraženiju želju za hranom, imate migrene i patite od čestih promena raspoloženje, počnite jesti hranu koja obiluje kalcijumom.

Hrana bogata kalcijumom

Kalcijum je element esencijalan za zdrave kosti i zube. Vegani, koji ne unose mleko i mlečne proizvode mogu da se opskrbe kalcijumom putem zelenog lisnatog povrća poput brokulija, spanaća, blitve, te sušenog voća. Budući da zeleno lisnato povrće sadrži i neke spojeve koji ometaju apsorpciju kalcijuma, možda je bolje da se osigurate i drugim namirnicama poput obogaćenog sojinog mleka i tofua, te adekvatnim dodatkom ishrani.

PROČITAJTE JOŠ: Dirljivo: Reakcija čoveka koji je saznao da će postati deka!