Kako brzo da se rešite celulita

Dobre vesti su da MOŽETE da se otarasite celulita! Zaista možete da pomognete telu da postane vitkije i bez vidljivog celulita. Celulit je termin dat masnim naslagama ispod kože, uglavnom u abdominalnom delu, kao što su butine i zadnjica. Postoji mnoštvo razloga zašto se celulit pojavljuje na vašem telu, kao što su hormonski disbalansi, loša ishrana i životni stil, godine i genetika.

.

1. Jedite zdravu, alkalnu i neprocesuiranu hranu

Kako biste uklonili toksine iz tela, morate prvo da ih iscedite iz mesta gde su akumulirani - vaše ćelije, tkivo i organi. Način da to uradite je da konzumirate alkalne namirnice. Svo sveže voće i povrće je alkalno i trebalo bi da sadrži najveći udeo u vašoj ishrani. Ovako to deluje: alkalnost ovih svežih životno bogatih namirnica magnetizuje otrovne kiseline u ćelijama, izvlačeći ih kako bi se što pre izbacile iz tela.

Mali koraci su ključ uspeha, znači uvođenje ovih namirnica malo po malo, da ne biste izvukli mnogo više toksina iz tela od predviđenog, jer će se posle samo pregrupisati.

Ukoliko želite da se rešite celulita, ali i da se podmladite, bacite se na sokove od svežeg povrća.

2. Hidrirajte se

Morate da pijete dovoljno čiste, obične vode. Voda je esencijalna za život, ali i za uklanjanje i sprečavanje ponovnog nastanka celulita. Ukoliko niste ljubitelj vode, ubacite par kriški limuna ili pijte biljne čajeve. Kafe i sokove izbegavajte što je više moguće. Opet, sokovi od povrća su vrlo značajni!

3. Smanjite so

Ozbiljno, ne može lakše od ovoga: zamenite kuhinjsku so za morsku ili kristalnu so koja nije rafinisana. So takođe deluje dehidratirajuće (pozdrav celulitu!) i telu će biti potrebna vitalna snaga da asimulira ovu mrtvu so. Ona dodaje i akumulaciji toksina u vašem telu.

4. Znojenje

Kada radite vežbe u kojima se znojite, ne samo da pomažete smanjenju stresa i dajete sebi nalet adrenalina, takođe izbacujete i toksine iz tela. Ovo je još jedan smer u eliminaciji koji je najbolji i da se ne ignoriše, ako želite da se rešite celulita. Pomoćiće i u celokupnom izgledu vašeg tela, koje će izgledati zategnutije. 

Ali upamtite, vežbe su jedini istinski način kako da se rešite onog upornog i tvrdokornog celulita, sve ostalo su samo pomagala. Uz aktivan život i zdravu ishranu, budite uvereni da ovu noćnu moru nećete imati.