Manje mesa, manje sala!

Moguće je da se uživa u stilu života bez mesa kada želite da gubite salo, a dobijate na mišićima. Ključ uspeha je da tražite alternativne izvore proteina, dijetalne opcije i odgovarajuće fitnes rutine.

.

Nudimo vam šest alternativnih opcija proteina za izgradnju mišićne mase i gubitak sala.

1. Jaja - u jednom se nalazi približno 7 grama čistog proteina. Veoma je važno da jedete celo jaje, sa žumancetom, ne samo belance. Belanca imaju manje vitamina, minerala i drugih nutrijenata.

2. Sojino mleko - iako biste da ograničite unos preterano procesuirano hranu od soje, cele namirnice od soje, kao što je sojino mleko, pruža neverovatan izvor proteina i nutrijenata, kao što je kalcijum.

3. Sirovi orasi - ne samo da su orasi odličan izvor proteina, nego što pružaju i zdrave masti, minerale i antioksidanse. Trebalo bi da probate 2/3 šolje oraha na svaku 1/3 šolje suvog voća za visoko nutritivan snažan obrok.

4. Kvinoja - sa 12 grama proteina po šolji i visok nivoom magnezijuma, vlakana, folata, kvinoja možda može da bude "savršena žitarica". Koristite kvinoju kao prilog uz kuvana jela da zamenite nutritivne žitarice, kao što je na primer riža.

5. Pasulj - kao savršen izvor vlakana, vitamina i minerala, pasulj je odličan za zdravlje, ali ipak manjka nekih važnih amino kiselina (osnove u stvaranju proteina). Uprkos tome, dobro je znati da su pasulj i riža dobri zajedno, jer nadomeštavaju jedno drugome nedostatak amino kiselina.

6. Zob - kao celovito zrno, zob pruža protein koji potpomaže gradnju mišića, vlakna i ostale nutrijente. Probajte da jedete zobene pahuljice za doručak da biste hranili mišiće i održali energiju na nivou tokom celog dana.