Dukan dijeta

Najuspešnija francuska dijeta svih vremena predstavlja medicinski način za obračun sa kilogramima.

.

Nutricionistički pristup ishrani baziran na proteinima, koji je osmislio francuski lekar nutricionista i dijetetičar Pjer Dukan (Pierre Dukan), do sada je isprobalo više od 3 miliona Francuza koji su ga ocenili kao najbrži put do gubitka viška kilograma i održavanja nove telesne težine. Dukan dijeta, odnosno jedinstvena Dukan metoda, predviđa plan zdrave ishrane koji se bazira na metodama koje je primenjivao čovek kada je bio u razvojnoj fazi lovca. To uključuje 100 namirnica, od kojih su 72 životinjskog porekla, a 28 biljnog i dokle god se pridržavate tih namirnica možete jestikoliko god želite.

Ova naučno zasnovana i balansirana dijeta, koja daje neverovatno dobre rezultate, sprovodi se prema jedinstvenom programu u četiri faze, od kojih prve dve tope kilograme, a druge dve sprečavaju njihov povratak. Prva faza „faza napada“ dozvoljava vam da jedete koliko god želite birajući između 72 jela, dok u drugoj fazi „fazi plovidbe“ nastavljate da jedete hranu bogatu proteinima uz dodatak 28 vrsta povrća. U trećoj „fazi konsolidacije“ postepeno dodajete voće, hleb, sir i skrob, gubeći po kilogram svakih 10 dana, a u poslednjoj fazi „fazi stabilizacije“ možete da jedete šta god želite sledeći nekoliko jednostavnih pravila, što će vam onemogućiti povratak na staru telesnu težinu.

Dijeta koju je kreirao doktor Dukan, najuticajniji i najčitaniji nutricionista u svetu, predstavlja kulminaciju njegovog 35-ogodišnjeg kliničkog iskustva u pomaganju ljudima da postignu i održe željenu telesnu težinu. Knjige „Dukan dijeta“ i „Najbolji recepti“, osim fantastičnog uspeha koji su postigla u Francuskoj, prevedene su na 14 jezika i objavljene u blizu 40 zemalja, a 12 godna od prvog izdanja postale su najprodavanije posle knjiga o Hariju Poteru. Brojni svetski autoriteti slažu se u oceni da je Dukanova metoda najefikasnija u borbi protiv jednog od najvećih zdravstvenih problema savremenog sveta, a privučene ultimativnim snom vitke figure program Dukan dijete praktično „žive“ i brojne poznate ličnosti među kojima su princeze Kejt i Pipa Midlton, te svetske zvezde Žizel Budsen i Dženifer Lopez.