Kako da se izborite sa lošom cirkulacijom?

Šta treba, a šta ne treba da radite da biste izašli na kraj sa lošom cirkulacijom.

.

Naučite da volite začine

Budite velikodušni sa začinima i biljkama koji poboljšavaju cirkulaciju kao što su čili, đumbir, beli i crni luk, ren, majčina dušica i kurkuma u jelima. I naučite da volite kari - većina jela će sadržati većinu od ovih pomenutih sastojaka.

Povećajte unos hrane bogate gvožđem

Gvožđe je esencijalno za prenos kiseonika kroz telo, tako da ako vam je cirkulacija slaba to je do manjka gvožđa-anemije, koje se poboljšava sa uvećanjem unosa hrane bogate gvožđem. Probajte da dodate crveno meso, džigericu, kajsije i šljive vašoj ishrani, ili uzmite u obzir suplemente gvožđa.

Izbegavajte hladna pića

Nemojte da pijete ledena pića, već sobne temperature ili čak i toplija, uključujući i vodu.

Recite NE alkoholu

Iako se možda osećate zagrejanim, punim života i duše na zabavi nakon nekoliko pića, to je opasna iluzija. Vaše lice je možda toplo i rumeno, ali unutrašnjost tela neće osećati istu ljubav. Ovo naročito može da bude opasno u jako hladnim klimama, jer možete da osetite zavaranu toplinu, iako je vaša osnovna temperatura tela pala.

Probajte medicinske biljke

Kao dodatak biljkama za kuvanje, postoje i medicinske biljke koje možete da uzmete koje će vam pomoći u smanjenju hladnoće. Izaberite neku od sledećih: ginko bilbou, borovnicu, divlji kesten, koprivu, ili jagodu drvo.