Ako ove stvari U SVOM DOMU NE ČISTITE REDOVNO, možete da se razbolite

Bivša zvezda emisije "Koliko je vaša kuća čista" Agi Mekenzi otkriva zbog kojih nečistoća u domu često kašljete, imati alergije i ostale zdravstvene probleme.

kijanje, foto: Depositphotos
kijanje, foto: Depositphotos
.

Redovno čistite usisavače kako biste sprečili kašalj

Ako ste u istom prostoru gde držite stari usisavač, verovatno ćete udisati štetne čestice iz njega. Novi usisavači obično dolaze s HEPA filterima koji u sebi zadržavaju mnogo više čestica i mnogo su bolji za osobe koje imaju alergije.

Ali stari usisavači nemaju te filtere i raznose svuda prašinu, pa mogu da budu uzročnik kašlja, iritacije ili infekcije.

Promenite zavese u tuš kabini ili ih operite

Većina ljudi ima zavese u tuš kabini ili tuš kadama, a kada ih pogledate, pri dnu one su pune mrlja i prljavštine. Na dnu zavesa nalazi se mnogo plesni. Oni mogu biti uzrok infekcije disajnih puteva, što rezultira kašljem, visokom temperaturom i gubitkom težine.

Zavesu za tuširanje skinite svakih nekoliko nedelja i operite u veš mašini.

Menjajte posteljinu svake nedelje

Posteljina je leglo za grinje. Prašina se stvara od stanica kože koje spadaju sa naših tela, a grinje se hrane tim stanicama. Izmet grinja ometa disajne ​​putove i sadrži enzime koji mogu podstaći asmatičarske napade.

Najbolje je menjati posteljinu jednom nedeljno, piše zena.blic.rs.

Čistite frižider jednom nedeljno

Mikrobi su nevidljivi. Ono što ne možete da vidite, ne znate da postoji, zbog toga morate biti na oprezu.

Ako sirovu piletinu držite u frižideru, mora biti u u nekom zatvorenom sudu kako biste sprečili širenje bakterija. Frižider nedeljno očistite.

Ostavite cipele ispred vrata

Kad uđete u kuću, ostavite cipele pred vratima kako ne biste nečistoće raznosili po celoj kući. Ostatak nečistoća na cipelama može sadržavati e-coli, koji su izazivači raznih stomačnih problema. Ako imate decu koja puze ovo nikako ne smete zanemariti. Zbog toga vrlo brzo može doći do povraćanja i stomačnih probelma.

Peškiri moraju da budu suvi

Ne delite peškir za ruke sa drugima. Ali isto tako, ako je peškir mokar ili vlažan, bakterije će se još više razmnožavati.