Megan Foks otkrila da se bori sa dismorfijom

U zajedničkom intervjuu sa svojim dečkom Mašin Gan Kelijem za izdanje za britanskog GQ Style glumica Megan Foks je otvoreno govorila o svojim problemima sa kojima se godinama nosila.

Megan Foks, foto: Profimedia
Megan Foks, foto: Profimedia
.

Glumica je izjavila da se zbog dismorfije (psihički poremećaj koji karakteriše doživljaj osobe da su delovi njenog tela deformisani, neatraktivni, ružni, dok je telesna mana o kome govori zapravo jedva vidljiva ili čak i ne postoji) borila s velikom nesigurnošću, iako su je mnogi smatrali jednom od najlepših žena sveta.

"Da, imam telesnu dismorfiju. Borim se sa nesigurnošću", rekla je.

Foks je godinama patila zbog načina na koji su je tretirali u medijima. Govorila je da ju je Holivud seksualizovao.

"Mislim da sam doživela istinski psihološki slom", rekla je. „ Nisam htela da me fotografišu, da šetam tepihom, uopšte nisam želela da me vide u javnosti zbog straha i uverenja da će mi se rugati".

Kako bi prebrodila svoje probleme Megan je otišla na duhovno putovanje koje je bilo usmereno na to da preuzme kontrolu nad svojim odgovorom na percepciju drugih o sebi.

Uradila sam mnogo posla kako bih uklonila taj osećaj da sam žrtva i na kraju sam uspela da izrastem u zanimljivije ljudsko biće, rekla je.

Izvor: superzena.b92.net / harpersbazaar