Dr Šekler: Ekonomski deo Kriznog štaba treba da obezbedi novac da se sprovode stručne odluke medicinskog dela Kriznog štaba

Predlog medicinskog dela Kriznog štaba, da se na 10 dana uvedu restriktivne mere - nije usvojen. Medicinski i „ekonomski“ deo kriznog štaba složili su se jedino oko toga da je rešenje vakcinacija, ali sa tim se ne slaže gotovo polovina punoletnih građana. O tome šta nas sada čeka govorio je virusolog dr Milanko Šekler.

.

Meni je najekskluzivna vest da je vakcinacija najvažnija. Pa to znamo svi otkad se pojavila vakcina, rekao je dr Šekler.

Osvrćući se na situaciju u Srbiji vezanu za vakcinaciju, on je rekao da izreku „znanje je moć“, treba dopuniti sa „neznanje je nadmoć“.

Toliko puta se dešavalo da ono što medicinski deo Kriznog štaba predlaže i brani stručno, ne bude usvojeno. Čini mi se da je ponižavajuće da svi oni u medicinskom delu imaju jedno mišljenje, da ga brane od tzv. ekonomskog dela Kriznog štaba i da to ne bude prihvaćeno.

Ekonomski deo kriznog štaba treba da obezbedi novac da se sprovode stručne odluke medicinskog dela Kriznog štaba. Ako to oni ne mogu, onda se dovede drugi ekonomski deo koji to može, stav je dr Šeklera.

O tome kako bi trebalo stimulisati vakcinaciju govorio je takođe Šekler. Detaljnije pogledajte u video-prilogu.