Četiri začina iz kuhinje koji zaustavljaju dijareju nakon prve upotrebe

Masna hrana, začinjeno meso i konzumiranje prve zimnice u obrocima u kombinaciji sa brzom hranom opterećuju organizam dovodeći do poremećaja rada creva, nadimanja, bolova u stomaku, dijareje... Četiri začina iz kuhinje mogu učiniti da dijareja stane.

Začini iz kuhinje, foto: Depositphotos/bit245
Začini iz kuhinje, foto: Depositphotos/bit245
.

Cimet

Pola kašičice cimeta u prahu pomešajte sa šoljom toplog mleka, dodajte malo meda, pa promešajte i lagano popijte. Pomoći vam može i čaj od cimeta. Kuvate ga tako što kašičicu cimeta u prahu ubacite u 250 mililitara ključale vode. Poklopite i ostavite 15 minuta. Procedite i pijete toplo.

Korijander

Seme korijandera izgnječite u avanu. Jednu kašiku prelijte šoljom ključale vode i držite na tihoj vatri dva-tri minuta, ostavite da odstoji 15 minuta pa procedite. Pijte po četvrtinu čaše pre svakog obroka.

Pelin

Jednu kašiku suvog isitnjenog pelina prelijte čašom ključale vode, kuvajte deset minuta pa ostavite da odstoji jedan sat. Potom procedite i pijte po kašiku-dve toplog odvara dnevno (možete dodati med).

Kim

Kim podstiče rad želuca i deluje umirujuće na creva. Karvon je glavni sastojak, i zaslužan je što kim rešava nadutost i deluje na crevne bakterije. Seme kima izdrobite i usitnite, prelijte sa 250 mililitara ključale vode i poklopite. Ostavite da odstoji par sati, a zatim ga nezaslađenog popijte pre jela.

Izvor: novosti