Zdravlje

Voćni jogurt za doručak? Evo zašto je to obrok za izbegavanje

Doručak bi trebalo da bude vaš najzdraviji obrok, te bi trebalo da osmislite jelo koje će vam pružiti dovoljno hranljivih materija za vaše telo i dati vam energiju.

27.09.2021. - 10:14h
voćni jogurt
voćni jogurtfoto: Depositphotos/ belchonock

Svi već znamo da je važno šta jedemo ujutru jer to pokreće metabolizam i važno je za kontrolu telesne težine. Dakle, nije važno samo da pojedemo nešto, već je bitno šta jedemo.

Tačnije, "pogrešne" namirnice pojedene za doručak mogu da nam naštete, odnosno da poremete hormone koji imaju presudnu ulogu u kontroli masti u telu.

Iako vas se može učiniti da voćni smuti i jogurt idealan obrok za početak dana istina je malo drugačija. Baš poput sokova, kupovni jogurti i smuti napici uglavnom sadrže ogromnu dozu šećera, kao i aditiva. Tačno je da će vas osvežiti i dati trenutno energiju, ali će vam je brzo i oduzeti.

Umesto jogurta i smutija savetujemo da izaberete sirovo voće koje možete jesti zajedno sa žitaricama. Ovo je odličan izbor jela i za osobe koje su na dijetetskom režimu ishrane jer ćete snabdeti svoj organizam biljnim vlaknima.

Izvor: novosti