Zdravlje

Stalno su vam hladne ruke i noge? Ovo su BILJKE koje će vam poboljšati CIRKULACIJU

Postoji prirodno rešenje za hladne ruke i noge.

24.09.2021. - 08:31h
Ilustracija
Ilustracijafoto: Prachi Kadam / Shutterstock

Ako su vam ruke i noge stalno hladne, bez obzira na to da li je zima ili leto, to može da bude znak da imate lošu cirkulaciju. Problem sa cirkulacijom može da bude nasledan, a može biti prouzrokovaan neredovnom i nepravilnom ishranom, kao i nedostatkom fizičke aktivnosti.

Pored lekova, za lošu cirkulaciju mogu se koristiti i biljke, koje mogu pomoći kada je ovaj problem u pitanju.

Ruzmarin

Jedna od njih je ruzmarin, koji se u narodnoj medicini najčešće koristi kao napitak.

Međutim, od čaja ruzmarina mogu da se prave i obloge.

Dovoljno je da kašiku listića ruzmarina kuvate dva minuta u 150 ml vode, pa procedite. Čajem nakvasite pamučnu gazu ili krpu, i obmotajte je oko stopala da odstoji dvadesetak minuta. Ovaj tretman je najdelotvorniji pred spavanje.

Đumbir

Đumbir takođe može pomoći kod loše cirkulacije jer njegovi sastojci proširuju arterije i na taj način poboljšavaju cirkulaciju.

Potrebno je da dve kafene kašičice svežeg ili jednu kafenu kašičicu suvog đumbira prelijete šoljom ključale vode, promešate i pustite da se malo ohladi. Ovaj napitak treba piti dva puta dnevno.

Beli luk

Treći lek iz prirode za lošu cirkulaciju je beli luk. Osim što snižava visok krvni pritisak, beli luk širi krvne sudove i zagreva organizam. Očistite i izgnječite 350 grama belog luka, pa sipajte u stakleni sud i prelijte sa 300 ml alkohola.

Dobro ga zatvorite i odložite na tamno i hladno mesto, ali ne u frižider.

Posle deset dana ispasirajte talog, a zatim procedite kroz četiri sloja pamučne gaze. Naredna tri dana ovaj napitak treba da odstoji na istom mestu, i nakon toga ga pijte tri puta dnevno (od 5 do 25 kapi).

Izvor: novosti