Zdravlje

Dr Belojević: Epidemija će proći u decembru; Dr Adžić: Uvaženi kolega priča nebuloze

Situacija sa korona virusom se zahuktava. Za samo nedelju dana broj ležećih pacijenata u kovid bolnici u Batajnici se udvostručio, rekla je dr Tatjana Adžić Vukićevič, direktorka bolnice u Batajnici.

05.08.2021. - 10:45h
Dr Adžić Vukićevć
Dr Adžić Vukićevćfoto: Printscreen/PrvaTV

Ona je istakla da su u bolnici sada pretežno mlađi pacijenti, osobe muškog pola, a da se kliničke slike ne razlikuju od onih u martu mesecu. To su izuzetno kompleksni bolesnici, kazala je.

Iako je povod za ovaj razgovor bilo eventualno uvođenje obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike, dr Adžić I drugi gost Jutra dr Goran Belojević govorili su I o drugim problemima vezanim za epidemiju.

Dr Belojević
Dr Belojevićfoto: Printscreen/PrvaTV

On je istakao da je četvrti talas korona virusa posledica turizma. Da je trebalo obeshrabrivati ljude da putuju, jer kada je epidemija ne ide se nigde, ako nije nužda. Takođe je naveo da u ovom novom talasu neće biti više od 1000 pacijenata I kazao da je uveren da će pandemija prirodno proći u decembru mesecu.

S njegovim mišljenjem se nije složila dr Tatjana Adžić Vukićević koja je rekla da “uvaženi kolega priča nebuloze”. Ona ga je pozvala da obuče skafander i da dođe u crvenu zonu da se uveri na licu mesta šta se dešava sa ovim virusom.

Šta su još o vakcinaciji i epidemiji rekli gosti Jutra na Prvoj televiziji, pogledajte detaljno!