Redovno perete zube, ali oni su sve žući? Onda verovatno činite OVU GREŠKU tokom četkanja

Koristite mnogobrojne preparate kako bi vam zubi bili što belji, ali se to nikako ne dešava. Služite se raznim tehnikama pranja zuba, ali vaši zubi su i dalje žuti. Pitate li se, zašto je to tako i u čemu grešite?

pranje zuba, foto: Depositphotos
pranje zuba, foto: Depositphotos
.

Mnogi misle da snažnije četkanje čini zube beljima, ali ono zapravo troši bielu zubnu caklinu, ispod koje se nalazi – žuti sloj.

Naši zubi vremenom počinju sve više da žute bez obzira na to koliko pažnje posvećujemo oralnoj higijeni. Kada to postane uočljivo, jedan od prirodnih odgovora jeste: intenzivnije ih četkate u nadi da ćete možda ukloniti žute mrlje i vratiti svojim zubima bisernu belinu, prenosi tuzlanski.ba.

Međutim, jedan stomatolog je sada upozorio da ćete intenzivnijim četkanjem zuba zapravo samo pogoršati žutilo.

U videu koji je objavio na TikToku objasnio je zašto naši zubi uopšte gube beli sjaj. Dr Tristan Peh tvrdi da veliki broj ljudi čini istu grešku kod pranja zuba, a da nisu svesni posledica.

.

Nemojte stiskati prejako

Ovaj zubar objasnio je da je spoljašnji sloj zuba, poznat kao caklina, bele boje, ali sledeći sloj ispod, poznat kao dentin, prirodno je žut. Ako se caklina istroši, žuta boja će početi da se nazire – a jače četkanje samo će pogoršati problem.

Kada su ga komentatori upitali može li se i kako vratiti beli sloj na zubima, preporučio je tretmane ili proizvode za izbeljivanje, ali je naglasio da je ipak najvažnije redovno prati zube i odlaziti na stomatološke preglede.