Zdravlje

Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" i b92.net otvaraju novu liniju za pomoć adolescentima - besplatno i 24/7

Međunardni dan porodice obeležava se 15. maja širom sveta od 1993. godine kada je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija proglasila ovaj dan danom porodice sa ciljem da ohrabri zemlje članice da prepoznaju potrebu za osnaživanjem porodice kao institucije.

12.05.2021. - 11:21h
Otvara se nova telefonska linija za pomoć adolescentima
Otvara se nova telefonska linija za pomoć adolescentimafoto: B92.net

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana porodice je - Porodica i nove tehnologije.

Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" dana 15.05. 2021. godine sa početkom u 10 časova na Trgu Republike organizuje pružanje podrške građanima kroz savetodavne razgovore, skrining testove na depresiju, anksioznost i demenciju, kao i kroz deljenje informativnih pamfleta iz oblasti mentalnog zdravlja, a sve uz strogo poštovanje aktuelnih epidemioloških mera.

Takođe, klinika će uz podršku Ministarstva zdravlja, a u sklopu projekta #kakosi koji realizuje sa portalom B92, promovisati novi broj 0800-309-309, opcija 3 za pomoć adolescentima, koji će biti potpuno besplatan i dostupan 24 časa, 7 dana u nedelji.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom doprinesete prevenciji i promociji mentalnog zdravlja. Tim Klinike je tu za sva Vaša pitanja i dodatne informacije vezane za ovu temu.