Perišić: Pitajte, koliko vam košta 1kg sira sa Zlatara?Ako kažu 300 din, samo recite ’Goodbye Charlie’

Najbitniji u borbi sa virusom je jak imunitet. Šta treba jesti da bismo ga nabildovali, zašto treba izbegavati „pekaru“, šta jesti umesto toga... govorili su u Jutru na Prvoj gastroenterolog Vojislav Perišić i nutricionistkinja Branka Mirković.

Vojislav Perišić, foto: Printscreen/PrvaTV
Vojislav Perišić, foto: Printscreen/PrvaTV
.

Gospođa Mirković je iznela nekoliko „poslastica“ iz pekare, koje često jedemo za doručak i ukazala da su u pitanju kalorijske bombe, bez vitamina, koje bi nam značile ukoliko bismo išli da radimo u polju. Ipak, za neki drugi rad, ovo nije pravi izbor za doručak. Ovakav doručak će nas samo uspavati, teže ćemo misliti, rekla je Mirković.

Gastroenterogog Perišić se osvrnuo prvo na sir u pecivu tvrdeći da je u ovim proizvodima često falš. On nas je uputio kako da saznamo da li je sir pravi ili falš. Šta treba pitati, i kolika bi trebalo da bude cena da bismo tačno znali da je pravi.

Šta smo još saznali o namirnicama koje često jedemo, i šta je preporuka da se nađe na našoj trpezi, pogledajte detaljnije.