Rešite se glavobolje čas posla: Pomešajte beli luk, med i biber - svi bolovi nestaju kao rukom odneseni!

Glava može da vas boli od stresa, umora, virusne infekcije, povrede, nesanice, problema sa zubima i od još mnogo toga. Kada imate glavobolju, isprobajte ovaj stari narodni lek čiji sastojci su med, beli luk i biber.

Rešite se glavobolje čas posla!, foto: gpointstudio/Shutterstock
Rešite se glavobolje čas posla!, foto: gpointstudio/Shutterstock
.

Tretmani za ublažavanje tegoba belim lukom sežu do starog Egipta i drevne Grčke dok je med poznat po svojim antiseptičkim svojstvima. Kombinacijom te dve namirnice, uz dodatak bibera u zrnu, dobićete snažan kućni lek koji neće ostaviti štetne posledice na vaš organizam kao tablete protiv bolova.

Stari narodni recept

Sastojci:

- 10 čenova belog luka
- 500 grama meda
- nekoliko zrna bibera

Postupak:

Beli luk očistite, prepolovite svaki čen i stavite u teglu, ubacite biber, pa dodajte med. Teglu zatvorite i ostavite da stoji pet dana. Uzmite jednu kašičicu svaki put kada osetite da će početi glava da vas boli.

Ovaj lek možete da uzimate i nezavisno od bolova - npr. za jačanje imuniteta. U tom slučaju uzmite jednu kašičicu ujutru i jednu uveče na prazan želudac. Takođe, ovaj pripravak neutralše bakterije u telu, podstiče i olakšava probavu, reguliše nivo šećera u krvi i krvni pritisak, prenosi 24sata.hr.