Lenji ste, a želite vitko telo?

Poseban režim ishrane i konstantna vežbanja su kombinacija koja garantuje da ćete leto dočekati u super formi, mršaviji i zategnutiji. Ali, ukoliko vam za ovu kombinaciju fali prilična količina volje i discipline, ne brinite se. Postoje alternativni načini mršavljenja koji vas drži dalje od teretane, ali opet fokusirane na to da leto dočekate šetajući u krpicama s ponosom.

.

Počastite se medom

Iako sladak nektar neće isterati kompletno salo iz vas, kašičica meda će pomoći vašem struku da ostane tanak, a vama će i te kako pomoći da preživite krizu zvanu "ništa od slatkog". 

Često dok se trudimo da ostanemo fit, i da jedemo zdravo, namirnice bogate proteinima i dobrim ugljenim hidratima, ispostavi se da je nivo šećera u krvi čak veći nego kada jedemo slatkiše, jer stres prouzrokuje lučenje kortizola koji istovremeno povećava nivo šećera u krvi. Zato, umesto da se odričete slatkog, dozvolite sebi po koju dozu, ali onda birajte pametno. Studije su dokazale da je med prirodan antibiotik koji samo mora da se ograniči na 60 do 70 kalorija dnevno.

Probušite uši

Akupunturom, a ne luskuznim minđušama. Neki eksperti veruju da je oblik uva nalik ogledalu u kom se oslikava naše telo, slično kao što refleksologija radi sa tačkama na stopalima. Neka istraživanja su pokazala da akupunktura takođe utiče na gubljenje težine (6 kilograma) bilo da su igle postavljene na nekoliko mesta u uvetu, ili na određenim tačkama koje su usko povezane sa apetitom.

Unosite dovoljno vitamina D

O vitaminu D se u poslednje vreme prilično priča s obzirom na činjenicu da su Amerikanci u deficitu s njim. Ovaj vitamin je potreban za normalan rad ćelija u telu, a utiče i na mršavljenje. Iako ga nema u dovoljnim količina ni u jednoj namirnici, može da se pronađe u mlečnim proizvodima i pahuljicama.

Takođe, ako unosite D3 suplemente, (ove telo brže apsorbuje nego D2) na pola puta ste do mršavljenja, jer se pokazalo da vitamin D igra veliku ulogu u sagorevanju masnih naslaga. Vitamin D je takođe potreban mozgu za stimulaciju hormona serotonin koji utiče na osećaj sreće, ali i za apsorbaciju kalcijuma. Jedna studija je dokazala da 1200 mg kalcijuma u paru s posebnim režimom ishrane za dve nedelje čini da izgubite 6 puta više kilograma od dijete koja ne uključuje uzimanje kalcijuma.

Jedite više jagoda

Veliki nivo antioksidanata koji imaju jagode (kao i borovnice, brusnice, skoro svako koštunjavo voće) čini ovo voće moćnim oružjem u borbi protiv kilograma. Kod jagoda veliku udeo ima i vitamin C, celuloza kao i kalcijum. Studije su pokazale da jagode podstiču brži rad metabolizma, ali i smanjuju apetit. Za sada uživajte u zamrznutom bobičastom voću i radujte se letu i svežim plodovima!

Špargle u dnevnoj ishrani

Ovo zeleno povrće koje vegani obožavaju je poznat kao moćan prirodan dijuretik koji eleminiše višak vode u našem organizmu i ne pada teško na stomak. Špargle su bogate i hranljivim sastojcima kao što je hlorofil, vitamin A, C, K, B6 i gvožđem. Takođe, mogu da slome masna tkiva, zahvaljujući sastojku alkaloid koji stimuliše cirkulaciju i uklanja toksine iz tela.