Nećete ni primetiti kad ste smršali: Neočekivane aktivnosti koje tope kalorije!

Nakon uživanja u različitim specijalitetima, mnogima je na pameti samo izležavanje, ali treba se i kretati da prejedanje ne bi ostavilo traga na vašoj liniji. Srećom, nije vam uvek potrebna teretana. Čak i neke aktivnosti na koje uopšte ne gledate kao na fizički zahtevne zadatke, mogu da istope kalorije.

Nećete ni primetiti kad ste smršali, foto: lithian/Shutterstock
Nećete ni primetiti kad ste smršali, foto: lithian/Shutterstock
.

Vrtlarenje
Iako je zima, u vrtu uvek ima posla. Tri sata vrtlarenja vrede kao sat vremena provedenih u teretani. Osim što ćete vrtlareći boraviti na svežem vazduhu, u sat vremena možete da istopite između 150 i 400 kalorija, u zavisnosti od težine zadatka.

Šetanje psa
Čovekov najbolji prijatelj mora da izađe kako bi obavio malu i veliku nuždu, a odlična vest je da tokom jednosatne šetnje po kvartu možete da istopite oko 200 kalorija.

Kućni poslovi
Kad gosti odu, u kući će biti nekih zadataka kojima u sat vremena možete da otopite do 300 kalorija. Usisajte, obrišite prašinu, operite kupatilo i podove, a linija će vam biti zahvalna.

Pranje automobila
Ako odlučite da operete svog limenog ljubimca, računajte da u dva sata, koliko je potrebno za temeljno čišćenje automobila spolja i iznutra, možete da otopite do 500 kalorija.

Gledanje televizije
Imamo dobru vest za one koji zaista ne žele da rade ništa osim da se izležavaju pred televizorom. Gledanje omiljenog filma ili serije u sat vremena će vam otopiti 60 do 70 kalorija. Samo pripazite da pritom ne grickate hranu, piše Index.