Budite se sa bolovima u glavi, mišićima, leđima... Umorni ste i pospani? Možda su razlog vaših tegoba OVE DVE poze za spavanje!

Ako se i posle osam sati sna osećate umorno i pospano , bole vas glava i mišići, možda je vreme da razmislite o pozi u kojoj spavate. Ako je to neka od navedenih poza - promenite je ŠTO PRE.

foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
.

Spavanje na stomaku – U ovom položaju je veoma teško održavati prirodan i opušten položaj kičme. Takođe, ovo stvara povećani pritisak na prepone i druge mišiće stomaka, nogu i ruku što iritira nervni sistem i može dovesti do zatezanja i bolova u mišićima, piše Dnevno.hr.

Slično je i sa položajem glave koja je postavljena što je moguće više u stranu, što zateže tetive, sabija živce, što može dovesti do bolova u vratu i neočekivanih glavobolja.

Položaj fetusa – Iako mnogi uživaju u ovom položaju, izbegavajte ga. Kičma je savijena u obliku slova “C”, što nikako nije prirodno.

Pored toga, vaša kolena pate u ovom položaju, pa ako se dugo savijaju u istom položaju, pogoršava cirkulaciju i uzrokuje bolove u zglobovima.

Dalje, ovaj položaj spavanja pritiska dijafragmu i na taj način otežava disanje. Pritisak na grudi može da izazove tupi bol, a podstiče stvaranje prevremenih bora na licu. Ova poza je samo dobra i korisna za trudnice, jer smanjuje pritisak na stomak i olakšava disanje.