Zdravlje

Ova neobična tehnika "leči" 3 najčešće boljke: Umotajte stopala u foliju i gledajte šta se dešava!

Foliju svi upotrebljavaju u kuhinji, ali verovatno im nikada ne bi palo na pamet da je koriste u "terapeutske" svrhe. Kako se ispostavilo, "srebrni papir" može da pomogne kod brojnih boljki...

29.11.2020. - 09:14h
Vredi probati!
Vredi probati!foto: Printscreen/YouTube/MovingOn

Obmotavanje određenih delova tela folijom ima mnogo prednosti. Na primer, odličan je "lek" za umor, smirivanje bolova u zglobovima, kod opekotina, pa čak i prehlade.

U čemu sve pomaže "terapija" folijom?

Prehlada
Rešite se prehlade u rekordnom roku! Kako? Uzmite 5-7 listova folije i obmotajte ih oko stopala i ostavite tako otprilike sat vremena. Zatim uklonite foliju, pustite noge da dišu narednih sat, pa ih ponovo umotajte. Ponavljajte ovo svako veče. Već za dve noći ćete osetiti razliku!

Bol
Umotavanje zglobova u foliju pomoći će u ublažavanju bolova. Možete da koristite zavoj da biste držali foliju na mestu. Pre spavanja umotajte bolni zglob u foliju i ostavite preko noći. Radite tako nedelju dana. Nakon tog vremena osetićete olakšanje.

Umor
Ukoliko ste hronično umorni, stavite nekoliko listova folije u zamrzivač na 2-4 sata. Zatim stavite foliju na lice, posebno na oči i obraze. Ostanite u tom položaju pola sata. Ledeni srebrni listovi će vas osvežiti, pospešiti cirkulaciju i povratiti energiju.

Pogledajte kako da koristite foliju!