Zdravlje

Ovih PET saveta za mršavljenje često čujemo, a da li znate da NEMAJU EFEKTA!?

Predstavljamo vam koji trikovi u mršavljenju definitivno ne funkcionišu

20.09.2020. - 15:00h
foto: Depositphotos/piotr_marcinski

Svaka žena želi da ima vitku liniju, ali nekima to jednostavno ne polazi za rukom. Ukoliko ste sklone gojenju, onda ste pokušali sa brojnim dijetama u cilju gubitka kilograma. Ali, možda bezuspešno!

Treba imati na umu da ne odgovaraj usve dijete svakom organizmu.

Brzo ćete izgubiti kilograme

Sigurno ste makar jednom pročitali ili čuli kako za brzo možete skinuti višak kilograma ukoliko se pridržavate određenog režima ishrane. Zaboravite to!

Svako telo je drugačije i sasvim je svejedno koliko ćete smršati za nedelju dana. Ukoliko određeni način ishrane odgovara vašem telu i ritmu vašeg života, kilogrami ćete se topiti pre ili kasnije.

Prestanite ovo da jedete

Često pročitamo kako treba izbegavati testeninu, masnoću, šećer, jaja ukoliko želoimo da smršamo. To nije tačno!

Iako ima smisla precrtati šećer i masnoće. Međutim, može li zamisliti da ceo život ne okusite slatkiše? Promena ishrane treba biti nešto što je moguće trajno uvrstiti u život. Inače nije izvodljivo!

Moj put je pravi put

Čini se da danas ima nutricionista i stručnjaka za ishranu više nego ikada. Ali, nemojte verovati svemu što pročitate.

Ako vam je potrebna profesionalna pomoć za promenu ishrane i mršavljenje, posavetujte se sa svojim lekarom. Nemoj slušati savete od svakoga jer na kraju ćete shvatiti da nemate zapravo šta jesti.

Ova dijeta funkcioniše bez sporta

Ovo je teško izvodljivo. Ne možete izgubiti kilograme ako niste fizički aktivni. Za svaki izgubljeni kilogram morate „uštedeti“ oko 1700 kalorija.

A to znači sledeće: Krećite se! To ne znači da svaki dan treba biti u teretani. Pronađite neki sport koji možete lako ibaciti u svoju svakodnevicu i kilogrami će se topiti.

Uz pomoć određenog proizvoda smršaćete preko noći

Za početak zdravog života mogu pomoći provereni proizvodi iz apoteke. Međutim, mogu imati i potpuno suprotan efekat: ko brzo smrša jer pije samo šejkove, iskusiće jo- jo efekat čim počne normalno da jede.

Dakle, sa zdravim načinom života počnite polako i zdravo.

Izvor: Stil