En Mari Ćurčić je izgubila ćerku: Samoubistvo se može sprečiti, važno je da se ohrabrimo da podelimo to što osećamo sa drugima

Ljudi misle da samoubistvo ne može da se spreči Može, a ključ je u edukaciji. En Mari Ćurčić jedna je od majki koje su prerano izgubile svoje dete. Njena ćerka Marija ubila se u 25. godini. O svom gubitku, o tome kako se sa tim nosila pričala je u „150 minuta“.

.

„Taj osećaj krivice je prisutan, ali ono što meni pomaže da se nosim sa bolom koji će me pratiti dok sam živa jeste potreba da slavim na ovaj način promovisanje zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja i na taj način dam omaž mojoj Mariji“, rekla je En Mari.

Nije dobro da se ovoj temi govori jednom godišnje, trebalo bi postoji kontinuirana kampanja koja bi se fokusirala na edukaciju, smatra En Mari Ćurčić. Ona je na društvenim mrežama pokrenula akciju Za tebe važno je, naglašavajući da je samoubistvo moguće prevenirati, tako što ćemo se obratiti stručnjacima za mentalno zdravlje. Najvažnije je da naučimo da razgovaramo o onome što osećamo, da se ohrabrimo da podemo ono što osećamo sa drugima.