Zaista čudesan: Đumbir čisti creva i podstiče gubitak kilograma!

Uz brojne informacije o različitim vrstama dijeta, teško je poverovati da će vam u bržem skidanju kilograma pomoći redovna konzumacija običnog i svuda dostupnog đumbira... No, kilograme ćete zaista gubiti lakše i brže ako ga redovno budete konzumirali, tvrdi "Stethnews".

Topi masne naslage..., foto: Depositphotos/5PH
Topi masne naslage..., foto: Depositphotos/5PH
.

Kako koristiti đumbir?

Postoji nekoliko načina na koje će đumbir pomoći u bržem uklanjanju masnih naslaga:

#1. Skuvajte čaj od đumbira i pijte ga najmanje dvaput na dan. To će pomoći probavnom sistemu i uspešno ćete se boriti protiv gojaznosti.

#2. Iseckajte koren đumbira i žvaćite ga pre obroka. Ako vam se ne sviđa ukus, možete da naribate koren i dodate limunovog soka i malo soli. Pre obroka trebalo bi da žvaćete samo dva prstohvata. Time poboljšavate probavu, ali ujedno smanjujete apetit.

#3. U sve obroke dodajte đumbir kao začin i tako gubite kilograme.

Odaberite koja vam metoda najviše odgovara. Nego, da li znate zašto đumbir tako uspešno pomaže u smanjivanju masnih naslaga?

Osim što je đumbir deo redovne prakse Ajurvede za držanje težine pod kontrolom, postoje brojne studije koje su potvrdile da korišćenje ove biljke pomaže u uklanjanju masti sa stomaka. Dodatno, đumbir nosi brojne zdravstvene benefite.

- SMANJUE HOLESTEROL - Đumbir utiče na nivo lošeg holesterola u krvi. Naime, što vam je veći holesterol, to je viši indeks telesne mase. To ponekad vodi do bolesti povezanih s gojaznošću, uključujući rak i bolesti srca.

- UBRZAVA METABOLIZAM - Đumbir, naročito ako se pije kao čaj, može da pomogne u kontroli težine jer će ubrzati metabolizam. Osim toga, stimuliše cirkulaciju i pomaže telu da brže luči toksine. Ti procesi su nužni za održavanje telesne težine.

- ČISTI CREVA - Kad su creva čista i zdrava, to poboljšava probavu. Kao rezultat javlja se brže i efikasnije mršavljenje, zahvaljujući moći đumbira. Čaj od đumbira takođe pomaže u ublažavanju probavnih tegoba.

- BORI SE PROTIV UPALA - Đumbir sadrži gingerole koje mogu značajno da umanje upalne reakcije imunološkog sistema. Za najbolji učinak valja žvakati koren đumbira, a to će pomoći u proširivanju krvnih sudova i krv će proizvoditi više toplote. Povišena toplota znači topljenje masnoća.

Uz đumbir se nećete samo rešiti masnih naslaga na području stomaka, nego će vam generalno pomoći da održavate vašu težinu u poželjnim granicama. Ova namirnica utiče na razlog zbog kojeg se masnoće nagomilavaju na stomaku, pa bez problema možete da uklonite neželjeni višak.

Izvor: 24sata.hr