Gelovi za dezinfekciju sa OVIM SASTOJCIMA mogu izazvati FOTOTOKSIČNI efekat! Pre odlaska na plažu, budite sigurni da gel ne miriše

Dermatovenerolog dr Gorana Isailović dala nam je fenomenalne savete! Koliko puta možete da koristite gel za dezinfekciju ruku, a kada je neophodno da ih operete sapunom i vodom; koliko sredstva je potrebno da nanesete, koliko dugo da trljate ruke i koje sastojke vaš gel nikako ne sme da sadrži ako planirate izlaganje suncu!?

.

Sa naznakom hitno, svet je obišla vest iz Velike Britanije - ne koristite gelove za pranje ruku pre izlaganja suncu jer posledice mogu biti katastrofalne!

Dermatovenerolog dr Gorana Isailović kaže da sami gelovi na bazi alkohola ne bi trebalo da prave neki veći problem u odnosu na izlaganje suncu.

"Međutim, dosta gelova je izmenjeno pa pored alkohola sadrži i etarska ulja kako bi lepše mirisali. Ako recimo gel sa uljem bergamota nanesemo na ruke i izađemo na sunce postoji opasnost od fototoksičnog efekta tako da mogu nastati plikovi, a posle njih mogu ostati ružne hiperpigmentacije odnosno fleke duže vreme. Gel treba da se koristi isto toliko dugo kao i kad perete ruke dakle 20-ak sekundi", kaže dr Isailović za TV Prva.

Ona je otkrila da su rađene studije koje su pokazale da ako uzmemo premalo gela nećemo završiti posao i da je uvek pranje ruku bolji izbor od nanošenja gela. Takođe nije pametno rukavice dezinfikovati gelom.

Evo šta još morate znati!