Zdravlje

Recept za mršavljenje "GVOZDENE LEJDI": Dijeta Margaret Tačer pomoću koje se za 4 nedelje gubi 10 kilograma! (JELOVIK)

Legendarna engleska dijeta kojoj pribegavaju mnogi.

02.07.2020. - 15:30h
foto: Depositphotos/carballo

Dijeta Margaret Tačer je jedna od najpopularnijih dijeta i podrazumeva gubitak preko 10 kilograma za 4 nedelje.

Veruje se da su ovu dijetu baziranu na jajima razvili nutricionisti sa čuvene američke klinike Mejo, specijalno za Margaret Tačer.

Ova dijeta se zasniva na kombinaciji proizvoda, a osnova ishrane su jaja i agrumi. Ova kombinacija omogućava efikasno sagorevanje masti u kratkom vremenu, bez posledica za telo.

7 pravila dijete Margaret Tačer:

1. Ručak i večera se mogu menjati.

2. Ako tačna količina nije navedena, određeni proizvod se može jesti u količini koja vam odgovara.

3. Jaja mogu delimično ili potpuno da se zamene sirom.

4. Mogu da se koriste slatkiši, ali bez zaslađivača.

5. Jedite puno voća i pijte mnogo čiste vode.

6. Nemojte jesti pre nego što osetite glad.

7. Količinu soli smanjite na minimu, zamenite je začinima.

Zabranjeni proizvodi:

Jagnjetina i masna svinjetina;

Banane, urme, mango, smokve, grožđe;

Krompir, kukuruz;

Mleko, masan sir;

Životinjske masti, margarin i maslac;

Masne supe;

Testenine i peciva;

Šećer i slatkiši na bazi šećera;

Alkohol.

Ova dijeta nije prikladna za one koji su alergični na pojedinu hranu; koji pate od srčanih tegoba; bubrežne bolesnike i tokom trudnoće. Pre nego što započnete ovu dijetu, posavetujte se sa lekarom!

Da bi bila u formi, gvozdena dama se pridržavala ove dijete 28 dana.

Prva nedelja

Doručak je svaki dan isti: 1 -2 kuvana jaja; 1 grejpfrut; čaj ili kafa bez šećera.

Prvi dan:


Ručak: jabuka, kruška i pola pomorandže.

Večera: 400 grama nemasne pečene govedine.

Drugi dan
Ručak: pečena pileća prsa, salata sa limunovim sokom.

Večera: 2 kuvana jaja, salata od svežih krastavaa sa peršunom; pola grejpfruta; 1 tost od celog zrna.

Treći dan:

Ručak: Salata sa nemasnim sirom i paradajzim, svežim peršunom i 1 tost od celog zrna.

Večera: Kuvano meso sa začinskim biljem i senfon, salata od kupusa, šargarepe i limuna.

Četvrti dan::

Ručak: voćna salata sa nemasnim jogurtom.

Večera: pečena piletina sa kurkumom i korijanderom, salata od paradajza i krastavaca sa celerom.

Peti dan:

Ručak: 2 kuvana jaja, salata od kuvane šargarepe i zelenog graška začinjena soja sosom.

Večera: pečena riba, salata sa grejpom i peršunom.

Šesti dan:

Ručak: smuti na vodi.

Večera: kuvana govedina sa salatom od krastavca i kapar.

Sedmi dan:

Ručak: kuvana piletina, paradajz salata sa bosiljkom.

Večera: pečena paprika sa belim lukom i začinskim biljem, tost od celog zrna.

Bikini detoks: Trodnevni program ishrane skida kilograme, briše celulit!

POGLEDAJTE JELOVNIK ZA DRUGU NEDELJU!