Izbegavate slatkiše i brzu hranu, a ne znate da vas upravo OVE ZDRAVE NAMIRNICE podstiču da JEDETE JOŠ i remete vitku liniju!

Postoje namirnice koje vas ne mogu mnogo zasititi, a teško im je odoleti. Baš takva hrana je prepreka svima koji žele da usvoje zdrav režim ishrane. Ne, nije reč o tortama, kolačima i ostalim slatkišima.

trpeza, foto: Depositphotos/Rawpixel
trpeza, foto: Depositphotos/Rawpixel
.

Nutricionistkinja Tamara Vilner je objasnila kako su namirnice poput supa, pločica na bazi žitarica i raznih soseva, hrana za vase loše navike.

"Kad jedemo hranu određenog ukusa, naši žlezde se vremenom naviknu na taj ukus i takva hrana nam postane dosadna. Međutim, naš organizam možemo zavarati ako se kontroliše kočina soli, masti i šećera. U tom trenutku neprestano žudimo za još, a iako telo poručuje da treba da prestanemo da jedemo, ipak ne možemo odoleti”, objašnjava Tamara za Daily Mail.

Kad iz kuhinje uzimate sos od rajčice, supu ili narezani hleb, obratite pažnju na sastojke, piše ljepotaidravlje.hr.

“Mnogi se klone keksa, kolača, sladoleda, mafina, čokolade i slatkiša, ali navedene tri stvari su najčešći okidači”, upozorava nutricionistkinja.

Osim navedenih namirnica, treba biti oprezan i sa energetskim pločicama na bazi žitarica, jer ta hrana najčešće sadrži kombinaciju šećera, masti i soli.

Vilkinson predlaže da jedete raznovrsne i uravnotežene obroke, pazite na unos hrane koju je navela i dovoljno spavate jer i nedostatak sna može biti okidač za povećanu želju za visokokalorijskom hranom koja škodi liniji.