Zdravlje

Ovo su namirnice koje će vas tokom leta RASHLADITI, ali i SMANJITI STRUK!

Leto se bliži, a prema najavama prognoze, ove godine će biti veoma toplo. Temperature će rasti, pa je potrebno da preduzmete sve što će vam olakšati predstojeći period. Dobro znate da tokom leta treba da pijete više tečnosti nego inače, ali i da izbegavate ljutu i začinjenu hranu.

13.06.2020. - 14:00h
stomak
stomakfoto: Depositphotos

Stručnjaci savetuju da birate osvježavajuće namirnice koje će vas rashladiti i pomoći da suzite svoj struk.

Kokosova voda

Čaša ovog napitka bogata je elektrolitima. Čudesna kokosova voda će vas hidrirati i napuniti energijom, a sadrži i antioksidans, piše ljepotaizdravlje.hr.

Menta

Menta se leti koristi kao dodatak jelima, ali i napicima. Ta osvežavajuća biljka ima sposobnost jačanja imuniteta, a delotvorna je i za probavu.

Krastavac

Hladan i hrskav krastavac jedna je od omiljenih letnih namirnica. Može se dodati salatama, sokovima ili napicima za detoksikaciju. Oko 95 odsto čini voda, a ostatak su antioksidansi i minerali. Sto grama krastavaca sadrži samo 16 kalorija, što ga čini odličnim izborom za svaku dijetu.

Lubenica

Slatka i osvežavajuća lubenica obiluje vodom i hranjivim supstancama. Ako žudite za slatkim i pazite na unos šećera, ona je savršen odabir.