Zdrava koža uz samo jedan mineral: Recite zbogom toksinima, nečistoćama i bubuljicama!

Zeolit je mineral koji je veoma snažan detoksikator jer ima sposobnost da dubinski iz kože izvlači na površinu toksine, nečistoće, ali i teške metale, koji se veoma često skupljaju u porama. Takođe, pokazao se kao veoma delotvoran u smanjenju i uklanjanju bubuljica, akni, iritacija na koži i mitisera. Koži vraća sjaj, tonus i prirodnu otpornost na štetne agense.

Da li ste već probali zeolit?, foto: Depositphotos/ markop
Da li ste već probali zeolit?, foto: Depositphotos/ markop
.

Naša životna sredina i veliko zagađenje u kome živimo, nažalost, ne zaobilazi ni našu kožu – u njoj se nakupljau zagađenja iz spoljašnje sredine u vidu izduvnih gasova, smoga i prašine, koji su puni teških metala, piše Stil.

Ovaj mineral, zbog svojih jakih detoksikativnih dejstava poželjno je da uključite u svakodnevnu negu vaše kože. To možete učiniti tako što ćete napraviti piling ili masku za lice od zeolita.

Maska za dubinsko čišćenje i hidrataciju lica

Za ovu masku potrebno vam je da pomešate jednu kašiku zeolita, kašiku vode i kašiku jojoba ulja. Umesto vode možete koristiti i čaj od nevena, koprive ili kamilice, jer sva tri imaju umirujuća svojstva na kožu. Nanesite masku na blago pokvašenu kožu i sačekajte da se osuši, a zatim isperite lice mlakom vodom.

Piling od zeolita za čišćenje i detoks osetljive kože

Za ovaj piling potrebna vam je kašičica hidratantne kreme, kašičica vode ili biljnog čaja, kašičica zeolita i kašičica ječmenih mekinja.

Sve sastojke dobro sjedinite i nanosite na lice utljavajući, laganim kružnim pokretima, nekoliko minuta. Nakon toga kožu isperite mlakom vodom.