Grujičić: Neko je imao verovatno informacije šta se dešava i odakle će i kuda doći infekcija

“Sama činjenica da je sve manje ljudi na respiratoru, govori o tome da smo dostigli kolektivni imunitet i da citiram profesora Nestorovića - verovatno sledeće godine korona će biti jedan od vidova gripa”, kazala je doktorka Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije gostujući u “Jutru” Prve televizije.

Danica Grujičić, foto: Prva Tv
Danica Grujičić, foto: Prva Tv
.

Osvrnuvši se na globalnu pandemijui, širenje, povećanje novozaraženih i informacije SZO, Danica Grujičić je rekla da treba pažljivo pogledeti kako se širi bolest, jer sad je tek došlo do Južne Amerike, a pitanje je kakav je tamo zdravstveni sistem. Rastao je broj obolelih I u Rusiji, pa je mortalitet bio nizak, iako kod njih nije stigla infekcija iz Kine nego sa Zapada. Oni su tako i očekivali. Neko je imao verovatno informacije šta se dešava i odakle će i kuda doći infekcija, rekla je Danica Grujičić, uputivši sve pohvale srpskom državnom zdravstvenom sistemu za koji je rekla da je položio ispit.

Doktorka Grujičić govorila je o srpskom zdravstvenom sistemu, lečenju onkoloških pacijenata, novim tehnikama koje se primenjuju u toj oblasti, oboljevanju od raka i vezi sa NATO bombardovanjem, ali i o dobroj vezi koja se uspostavila između struke tokom epidemije korona virusa i medija.