Zdravlje

I one su se patile sa viškom kilograma posle porođaja, a sada drugim mamama otkrivaju svoje trikove vitke linije!

Mnoge žene posle porođaja padnu u depresiju jer shvate da se pored svakodnevice i doskorašnjih navika, promenila i njihova linija. Često se bore sa viškom kilograma, pa su neke mlade mame odlučile da svoja iskustva sa zadržavanjem vitke linije posle porođaja podele sa drugim mamama koje se nalaze u sličnom problemu.

23.05.2020. - 08:00h
gojaznost, veliki stomak
gojaznost, veliki stomakfoto: Depositphotos/OtnaYdur

Kristina Belamid je majka trojice dečaka, jedna od retkih koja nema problem sa viškom kilograma posle porođaja. Tajna u gubitku kilograma jeste kontrola porcija i držanje podalje od nezdrave hrane.

"Najzdraviji način da izgubite kilgrame ili održite svoju idealnu težinu jeste jesti i živeti zdravo. Jedite pravu količinu hrane koja je potrebna vašem telu. Nastojim ciljati 1 200 kalorija dnevno. Izbegavam jesti brzu hranu, previše slatkiša i unošenje gaziranih sokova”, kaže Kristina.

Džoli Darluko je mama dvoje dece i ima ozbiljnu metodu.

“Posle svakog obroka popijem čaj i ne jedem nakon 18h. Čaj od mente je odličan nakon obroka jer pomaže u smanjenju nadimanja stomaka. Zapamtite samo da posle obroka morate da sačekate minimum sat vremena pre nego što popijete bilo koji napitak. Pored toga, svakodnevno vežbam”, naglasila je mama Džoli.

Kler Gevilan Tason praktikuje vežbanje u borbi protiv viška kilograma.

“Trčanje je za mene najbolje. Mogu da jedem bilo šta, ali naravno umereno”.

Majka dvoje dece, Evelin Senidad najviše voli da šeta.

“Koristim i hula-hop obruč. Zabavan je način vežbanja kad god nemam vremena za šetnju”, objašnjavajući da su vežbanje uz hula-hop najmanje 10 minuta dnevno daje slične rezultate kao i druge vrste aerobik vežbi.

Aleks Serano Arora se kune u toplu limunadu ujutro i bilo koji čaj sa limunom pred spavanje, piše ljepotaizdravlje.hr.

“Praktikujem to već nekoliko meseci i uživam u zdravstvenim prednostima”, objašnjava ona i podseća da u stručnjak preventivne medicine dr Roksanu Sukol voda sa limunom pomaže vašem telu da upije hranjive materiji iz hrane koju jedete. Osim toga, dobar je način da unosete potrebnu količinu vitamiina C.