Japanski doktor tvrdi: Ležanje, peškir i pet minuta dnevno dovoljni su za uži struk!

Japanska metoda mršavljenja osvojila je internet, a kada čujete u čemu je navodno tajna, biće vam jasno i zašto.

Da li ste već znali za ovaj &trik&?, foto: Depositphotos/iuricazac
Da li ste već znali za ovaj "trik"?, foto: Depositphotos/iuricazac
.

Naime, japanski lekar Tošiki Fukucudzi osmislio je neobičnu vežbu koja uključuje ležanje i peškir, a za koju je potrebno izdvojiti tek pet minuta dnevno. Prema njegovim tvrdnjama, to vam može pomoći da izgubite centimetre u struku.

Tošiki, koji je stručnjak za refleksologiju i masažu, naveo je da ova metoda može da ojača jezgro mišića, pomogne da se suzbije nepravilno držanje, smanji bol u leđima, pa čak i suzi struk.

Rezultati su navodno vidljivi već nakon trideset dana, a ako odlučite da isprobate ovu metodu, evo uputstva: Peškir oblikujte u valjak debljine između sedam i 10 centimetara, lezite i postavite ga ispod donjeg dela leđa. Noge neka budu ispružene, a stopala u širini ramena. Ruke podignite iznad glave, dlanovi neka budu okrenuti prema tlu, a mali prsti neka se dodiruju.

Ovaj položaj je potrebno zadržati pet minuta, a nakon isteka vremena nemojte se naglo dizati, već se polako prebacite u sedeći položaj, prenosi "Daily Mail".

Fukucudzi je ovu metodu opisao u svojoj knjizi, koja je postala jedan od najprodavanijih naslova u Aziji.

Metoda poslednjih meseci kruži društvenim mrežama, a mnogi kažu da im je pomogla da smanje bolove u leđima, dok drugi tvrde da su primetili da im se telo menja nakon što su svaki dan radili ove vežbe u trajanju od pet minuta.

.

Izvor: index.hr