Kažu da ovaj tradicionalni ruski napitak jača imunitet do maksimuma! A sprema se vrlo jednostavno...

Po receptu Genadija Petroviča Milahova.

foto: Depositphotos/anna.pustynnikova
foto: Depositphotos/anna.pustynnikova
.

Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, do sada je objavio brojne knjige koje su prodate u milionskom tiražu.

Njegove knjige su prava riznica narodnih napitaka koji leče organizam bez ikakvih posledica. Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primenjuje i na sebi.

Prva prevencija protiv gripa je jak imunitet, a u tome definitivno pomaže pravi izbor namirnica. Ovaj napitak u sebi sadrži pravu kombinaciju uz pomoć koje će organizam biti jak kao stena.

Kada je imunitet jak, lakše je odupreti se bolstima, kao i korona virusu koj je na snazi.

Kefir je, uz bundevu, glavni sastojak ovog napitka. Nekim ljudima u početku konzumiranja kefira ne prija, verovatno zbog njegove kisele prirode ili velike količine probiotika. Dobra ideja u ovom slučaju je polako pustiti svoje telo da se navikne na kefir. Počnite sa 1/8 šoljice dnevno, a zatim postepeno povećavajte količinu.

Kefir se može koristiti kao lek u velikim količinama, ali u kratkom razdoblju. Jenom u toku nedelje napravite pauzu. Ovaj napitak se konzumira najviše 20 dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 10 dana.

Ovako se priprema

Sastojci:

4 čaše prirodnog kefira

150 g kuvane i ispasirane bundeve

1 kašika prirodnog meda.

Uzmite 4 čaše kefira (oko 8 dl) i 150 grama kuvane i ispasirane bundeve. Sve dobro izmešajte, pa dodajte kašiku prirodnog meda.

Osim što će ojačati imunitet, ovaj napitak povoljno deluje na organe za varenje, kao i na metabolizam.

Izvor: Stil/lekarinfo.com