Iznenađenje! DEVET najboljih trikova za mršavljenje koji nemaju veze sa dijetom!

Rezultati će vas oduševiti

foto: depositphotos/keeweeboy
foto: depositphotos/keeweeboy
.

Da biste se oslobodili viška kilograma, nije potrebno da se iscrpljujete strogim dijetama i dugim vežbanjem u teretani. Sledite nekoliko jednostavnih pravila i bićete iznenađeni rezultatima.

Ni u najmanjoj meri neće narušiti vaše zdravlje, a kilogrami će se samo topiti. Oni koji su isprobali ove metode kažu da su više nego efikasne.

Pravilno disanje

Redovne vežbe disanja mogu da normalizuju metaboličke procese u telu. 15 minuta dnevno je dovoljno da biste poboljšali stanje.

Toplo-hladno tuširanje

Ova caka daje odlične rezultate i pokreće cirkulaciju. Osim što pomaže u započinjanju procesa razgradnje masti, doprinos boljem izgledu i elastičnosti kože.

Na kraju tuširanja, problematičan predeo pređite potpuno hladnom vodom, a potom toplom i tako nekoliko puta.

Osim toga, dobro će doći kod aritmije, hipertenzije i oslabljenom imunitetu.

Masaža

Nije potrebno da odlazite na skupe masaže u neki salon, to možete i u kućnoj varijanti da sprovedete. 5 minuta dnevno masiranja problematičnih regija će u mnogome pomoći da se oslobodite viška kilograma.

Masaža se nalazi na samom vrhu po efikasnosti kada je mršavljenje u pitanju.

Jedite u određeno vreme

Izraelski naučnici su sigurni da u borbi protiv viška kilograma nije bitno šta jedete, već kad jedete. Obrok na svaka tri sata, odnosno 3 glavna i 2 užine, su dobitna kombinacija u mršavljenju. Vreme bi trebalo da bude identično svakog dana.

Jedite u tišini

Naučnici su takođe dokazali da osoba mnogo više pojede u prisustvu buke, jer ona otežava koncentraciju na obrok i postaje teško shvatiti kad je telo sito.

U toku obroka ne slušajte muziku i ne gledajte televiziju, niti bilo šta što bi moglo da vam poremeti pažnju.

Brojte zalogaje

Više pažnje obratite na broj zalogaja nego na kalorije koje namirnica ima. Sprovedeno istraživanje je pokazalo da su osobe koje su svaki zalogaj žvakale između 20 i 30 puta, za mesec dana izgubila 3 kilograma više od osoba koje to nisu činile.

Jedite manje obroke

Ako postavite veliku tanjir ispred sebe, automatski ćete želeti više hrane, a postoji i velika verovatnoća da ćete pojesti sve što se nalazi na tanjiru čak iako ste siti. Bolje je jesti pet do šest malih obroka dnevno nego obilan doručak, ručak i večeru.

Neka kuhinja bude uvek čista

Naučnici veruju da nered u kuhinji izaziva stres, a kad se nivo kortizola (hormona stresa) u organizmu poveća, u tom slučaju se javlja i napad gladi.

Spavajte dovoljno

Nedostatak sna dovodi do želje za slatkišima i masnom hranom, a to se dešava jer telo nastoji da se snabde energijom kako biste mogli duže da ostanete budni. Bez normalnog ritma sna nije moguće doći do vitke linije.

Izvor: Stil