Beli luk ne ubija korona virus, a prof. dr Pelemiš kaže: Najveći domet belog luka je što ako ga se najedete, bežaće od vas

Svetska zdravstvena organizacija demantuje glasine o koronavirusu. Beli luk nije lek, alkohol ga ne ubija a psi i mačke ga ne prenose. Dok je svet u strahu, u Srbiji je situacija pod kontrolom. Nema virusa, nema panike, ali smo spremni. To je juče sa timom stručnjaka potvrdio i predsednik Aleksandar Vučić. Šta pomaže, a šta odmaže u preventivi i lečenju korona virusa govorili su gosti Jovane Joksimović u Jutru na Prvoj televiziji: prof. dr Nada Kovačević sa Katedre za farmakognoziju, prof. dr Milomir Pelemiš, infektolog i primarijus dr Ivica Mladenović, psihijatar i prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog.

Razbijen je mit da beli luk ubija korona virus, foto: bennyart/depositphotos.com
Razbijen je mit da beli luk ubija korona virus, foto: bennyart/depositphotos.com
.

„Nema razloga za strah, ali ima razloga za ozbiljnost, rekao je profesor Pelemiš koji je i plastično objasnio kako dolazi do širenja infekcije.

„Moramo više voditi računa o našoj ličnoj higijeni, pristojnom ponašanju - da zaštitimo sebe i druge kada kašljemo i kijamo, da peremo ruke“, istakla je profesorka Kovačević.

Šta još kao društvo i mi pojedinci možemo preduzeti u cilju kontrole, preventive, zaštite, lečenja, pogledajte detaljnije u video prilogu.