Ovo su najotrcaniji izgovori da izbegneš vežbanje - neki su toliko smešni i "provaljeni" da ćete se postideti!

Organizacija fizičke aktivnosti mnogima je jedna od najmrskijih jer tako je lako pronaći razlog da se sklupčamo ispred televizora i gledamo već nekoliko puta odgledan film. Izdvojili smo najčešće i najotrcanije izgovore za nevežbanje kako biste ih osvestili, precrtali, konačno obuli patike i krenuli na trening.

foto: Depositphotos/monkeybusiness
foto: Depositphotos/monkeybusiness
.

1. Umorna sam
Najčešći izgovor za odlazak na vežbe svakako je umor. Nekako se čini da je nakon napornog dana na poslu poslednje što vam treba presvlačenje, znojenje i dolazak kući u večernjim satima. Uživanje u fotelji uz čašu vina toliko je privlačnije, ali onaj "osjećaj posle" koji pruža bilo koji oblik fizičke aktivnosti jednostavno je nezameljiv za fizičko, ali i psihičko zdravlje, piše Zadovoljna.

2. Imam... nekog... posla
Produženo i ponekad haotično radno vreme idealan je izgovor za nemogućnost vežbanja. A potrebno je i malo da se podružimo s prijateljima. Uprkos tome, uz malo truda, svakako pronađite bar 45 minuta dnevno za svoje telo. S obzirom na to koliko ga tokom dana maltretiramo neprirodnim "kancelarijskim" položajem, zaslužilo je malo istezanja i učvršćivanja.

3. Ići ću sutra
Prava klasika od izgovora. Ako niste išli danas, nećete ni sutra. Ni sledeće nedelje, ni sledeći mesec.

4. Predebela sam
Ovim izgovorom stvara se začarani krug u kojem nikako ne možete profitirati. Ako mislite da će neko komentarisati vaša bedra, zadnjicu ili stomak u sali, varate se. Svi su jednako nesigurni u svoj izgled, a osim toga nismo više u osnovnoj školi.

5. Nisam obrijala noge
Ili brijač u ruke ili dugačku trenerku na noge i stvar je rešena.

6. Već sam vežbala
Toliko je aktivnosti koje možete napraviti tokom dana. Hodanje uz stepenice, hodanje po prodavnicama, kući poslovi, i svašta nešto, zar ne? Ovo je već prilično otrcan izgovor.

7. Nisam dovoljno jela
Nekima je nedovoljan unos hrane jako dobar razlog za odmor i neaktivnost. Niti je poželjno niti je zdravo, a mršavljenje takvim načinom života ionako je privremeno.

8. Boli me glava
Znamo već kada se najčešće koristi ovaj izgovor. Ali nemojte ga koristiti u slučaju vežbanja.

9. Kolege s posla idu tamo
Nema ničeg goreg nego da oznojena voziš bicikl pred kolegama iz kancelarije. Slažemo se, ali toliko je mesta u gradu u koje vaš šef sigurno neće dolaziti.