Eliminišite šlauf oko struka za samo nekoliko sedmica: Dovoljno je da se pridržavate ova 3 trika!

Predstavljamo vam tri jednostavna trika, koji će, ukoliko ih se budete pridržavali, funkcionisati kao i bilo koja druga dijeta (ako ne i bolje).

Pridržavajte se ova tri trika i salo će polako nestati, foto: Depositphotos/Voyagerix
Pridržavajte se ova tri trika i salo će polako nestati, foto: Depositphotos/Voyagerix
.

Mlečni proizvodi nisu loši

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da su žene koje su 12 nedelja, tri puta dnevno, konzumirale jogurt uspele da eliminišu više masnih naslaga u području struka u odnosu na žene koje ga nisu konzumirale.

Ovaj mlečni napitak sadrži probiotike, zdrave bakterije koje mogu da pomognu u smanjenju nadutosti, ukoliko se redovno konzumiraju.

Pored toga, probiotike možete pronaći i u kefiru.

Integralno, uvek integralno

Zamenite rafinisane žitarice integralnim. Istraživanja pokazuju da zdrave osobe koje tokom godine konzumiraju integralne žitarice, tri ili više puta dnevno, imaju i manji procenat sala na području struka u odnosu na osobe koje to ne rade. I, bez preterivanja – to znači jedno parče integralnog hleba po obroku, ne pet.

I, naravno, sve vrste rafinisanih žitarica potrebno je zameniti integralnim pa tako treba izbaciti i beli pirinač i testeninu i zameniti ih intregralnim varijantama.

Mastima protiv sala!

Istraživanja pokazuju da neke vrste masti, uključujući linolnu kiselinu i mononezasićene masne kiseline, mogu pomoći da “istopite” salo na području stomaka.

Semenke suncokreta i nemasna govedina odlični su izvori linolne kiseline, dok mononezasićene masti možete unositi putem avokada, maslina i orašastih plodova, piše minimagazin.