Stalno pričamo o vodi s limunom, ali šta će se dogoditi ako počnemo da pijemo vodu s medom?

Topla voda i med mogu da smanje umor i povećaju vitalnost tela. Ova kombinacija je idealna za sve koji žele da povećaju svoju fizičku izdržljivost i nivo energije.

Šta će se dogoditi s našim telom ako počnemo da pijemo vodu s medom?, foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
Šta će se dogoditi s našim telom ako počnemo da pijemo vodu s medom?, foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
.

Ne moramo puno da govorimo o vodi i koliko je bitno piti dovoljno tečnosti. Med je pak prepun nutrijenata, antioksidansa i drugih stvari isceljujućeg dejstva, te donosi brojne zdravstvene benefite za koje mnogi ne znaju. I kad spojimo ove dve moćne supstance, možemo da poboljšamo svoje zdravlje, ali i da sprečimo pojavu bolesti. 

Preporučuje se onaj pravi, neobrađeni med, jer sadrži više fitonutrijenata, antioksidansa i enzima, pa će i njegovi pozitivni učinci biti znatno veći.

Evo zašto bi trebalo da pijete vodu s medom:

Smanjiće se nadutost

Ukoliko imate problema s nadutošću i gasovima, šolja ovog napitka će neutralisati gasove u vašim crevima. Osetićete olakšanje u tren oka.

Imuni sistem postaće jači

Med je bogat antioksidansima i sadrži antibakterijska svojstva koja pomažu u jačanju imunološkog sistema. Bićete otporniji na infekcije uzrokovane mikroorganizmima kao što su bakterije, gljivice i brojni virusi.

Toksini će nestati iz tela

Med i voda su dobitna kombinacija da se iz tela rešite svih štetnih nakupljenih stvari. Recite zbogom otrovima, a poželite dobrodošlicu detoksu. Za bolje rezultate dodajte i nekoliko kapi limuna.

Koža će postati lepša

Med je prirodan antioksidans koji regeneriše i hrani kožu. Ona tako postaje čistija, mekša i lepša. Zahvaljujući delovanju vitamina E koji sadrži, med sprečava štetno delovanje slobodnih radikala i ima zaštitnu antioksidativnu ulogu. Osim toga, med koži daje sjaj, elastičnost i veću kompaktnost

Kilogrami će se brže istopiti

Znamo, prvo ste pomislili na šećer. Da, šećer je prisutan u medu, ali je totalno drugačiji od belog šećera. Ovaj prirodni šećer pomoći će vam da utolite želju za slatkim. Med takođe, stvarajući termogeni učinak - ubrzava metabolizam. To znači da poboljšava cirkulaciju koja malo povećava vašu telesnu temperaturu, pomažući vam da sagorite masnoće bez puno truda.

Bolno glro vas neće više mučiti

Postoji razlog zašto je čaj s medom omiljen napitak tokom hladnih dana - pomaže da se ublaže bolovi u grlu i olakša gutanje. Med je prirodno sredstvo koje štiti respiratorni sistem.

Sprečićete rizik od bolesti srca

Flavonoidi i antioksidanti u medu takođe su prilično korisni u sprečavanju i smanjenju rizika od srčanih bolesti. Istraživanja su pokazala da med usporava proces oksidacije lošeg holesterola u krvi - što može štetno da deluje na naše srce.

Izvor: Živim.hr