Zdravlje

Sagorite višak masnih naslaga i ubrzajte skidanje kilograma uz pomoć ovih naminica!

Skinuti višak masnih naslaga sa stomaka nije nimalo lako. Osim promene režima ishrane koja je zaista neophodna, potrebno je i povećati fizičku aktivnost tokom dana. Ali postoje još neke cake koje možete primeniti tako da ovaj proces ubrzate!

30.10.2019. - 14:00h
Đumbir
Đumbirfoto: Depositphotos

Kumin

Čudesni drevni začin koji je popularnost opravdao u čitavom svetu, u našoj zemlji je slabije poznat, ali ga ipak možete nabaviti u gotovo svakoj prodavnici „zdrave hrane”. Osim što neverovatnom brzinom oporavlja imuni sistem i ojačava ga i ubrzava metabolizam, takođe je odličan saveznik u borbi protiv kilograma.

Kako se koristi?

Jednostavno dodajte veoma malo ovog začina u bilo koje kuvano jelo. Kumin je jak začin prepoznatljive arome, pa budite oprezni pri korišćenju.

Sesi voda

Ovaj napitak postalo je hit u svetu pre nekoliko godina, a danas ga mnogi nutricionisti i blogeri širom sveta preporučuju kao sjajan detoks eliksir koji će vas istovremeno i osvežiti tokom letnjih vrućina.

Kako se koristi?

Za ovaj napitak biće vam potrebni sledeći sastojci:

8 čaša vode
Manji koren svežeg đumbira
8 listića nane
krastavac
limun

Sve sastojke oljuštite i isecite, nemojte cediti i pomešajte sa vodom. Napitak pripremajte uveče, a konzumirajte tokom celog narednog dana.

Đumbir i limun

Odlična kombinacija koja će vam napuniti baterije, osvežiti vas na prirodan način, ubrzati metabolizam i pomoći u skidanju masnih naslaga. Đumbir ima i pantotensku kiselinu, odnosno vitamin B 15 koji ubrzava metabolizam, kao i niacin, vitamin B 3 koji smanjuje nivo lošeg holesterola i rizik od kardiovaskularnih oboljenja.

U kombinaciji sa limunom ovaj začin postaje vitaminska bomba, ali uspešno pomaže i u borbi protiv viška kilograma.

Kako se koristi?

Najbolje bi bilo da napravite limunadu u koju ćete narendati očišćeni koren đumbira. Pikantni ukus i specifična aroma posebno će vam prijati tokom ovih vrelih dana.

Izvor: lepotaizdravlje.rs