Zdravlje

Želite ravan stomak: Svedite ove namirnice na minimum!

Pravilna ishrana igra veliku ulogu u radu na sopstvenom zdravlju, ali i vitkoj liniji. Ukoliko želite ravan stomak, postoji nekoliko namirnica, koje bi trebalo izostaviti sa jelovnika.

29.09.2019. - 09:00h
Hrana
Hranafoto: Depositphotos/carballo

Pet namirnica koje stoje na vašem putu ka ravnom stomaku:

Crveno meso

Ako želite da pojačate unos proteina i budete na dijeti koja ima niski udeo ugljenih hidrata, vaše namere su dobre. Ali ako taj protein dobijate iz pogrešnih izvora, to bi onda moglo da izazove kontra efekat i stvaranje masnih naslage na stomaku. Stoga, kada su proteini u pitanju konzumirajte ribu, piletinu i ćuretinu, a iz dijete izbacite crveno meso.

Šećer

Znamo da šećer ima dosta štetnih uticaja na naš organizam, a učestvuje i u stvaranju masnih naslaga na stomaku. Međutim, nije ga dobro, potpuno izbaciti iz ishrane, pa je najbitnije da obratite pažnju na dnevni unos količine šećera i da se zadržite u granicama normale.

Alkohol

Kalorije iz alkoholnih pića, zasigurno su jedan deo naših masnih naslaga na stomaku, pa ipak, ukoliko imate meru, možete se povremeno počastiti čašom dobrog vina.

Hrana
Hranafoto: Depositphotos/assumption111

Mesne prerađevine

Ove namirnice obiluju transmasnim kiselinama, koje služe da hrani obezbede što duži rok trajanja, ali na naš organizam deluju štetno i predstavljaju pretnju za naš stomak u vidu masnih naslaga.

Mlečni proizvodi

Iako većina nas ne može zamisliti obrok bez mlečnih proizvoda, ukoliko nam je stalo do ravnog stomaka, potrebno je da konzumaciju ovih namirnica svedemo na minimum. Ove namirnice mogu sadržati zasićene masti koje su veliki neprijatelji ravnog stomaka.

Naravno da ni jednu namirnicu ne bi trebalo definitivno isključiti iz ishrane, ali ukoliko vam je stalo da vam stomak bude ravan obratićete pažnju kako biste unos navedenih namirnica sveli na minimum.

Izvor: Lepota i zdravlje