Potrebno je samo malo vremena i truda: 11 genijalnih trikova za bolji početak dana!

Nedostatak vremena najčešće je opravdanje za loše životne navike, navodi stručnjak koji uvođenjem ovih par koraka u jutarnju rutinu staje na kraj svim tim opravdanjima.

Jutarnja rutina za bolji početak dana, foto: Depositphotos/IuriiSokolov
Jutarnja rutina za bolji početak dana, foto: Depositphotos/IuriiSokolov
.

Fitnes stručnjak Stefani Mansur otkrila je 11 trikova kako svoje jutro da učini zdravijim u samo par koraka, navodi Today.com.

1. JOGA
Jutarnje buđenje iskoristite kako biste povezali pokrete i udahe uz jednostavnu jogu. Trener predlaže da stanete pored kreveta s raširenim rukama koje ćete zatim podići iznad glave. Prilikom spuštanja ruku, fokusirajte se na disanje.

2. MEDITACIJA UZ KAFU
Umesto ispijanja kafe dok listate poslovne mailove, to vreme iskoristite za vežbe disanja i meditacije.

3. "SMOOTHIE" ČUČNJEVI
Dok se sastojci jutarnjeg smutija mešaju, napravite 10 brzih čučnjeva. S nogama postavljenim u širinu kukova spustite se u čučanj, ali pripazite da su vam leđa ravna. Nakon 10 čučnjeva počastite se smutijem.

4. DO TRBUŠNJAKA POD TUŠEM
S nogama u širini kukova podignite punu bočicu šampona ili regeneratora, pa se okrenite u jednu stranu. Ukoliko nemate punu bočicu šampona, ruke ispružene ispred tela poslužiće podjednako.

5. POBOLJŠAJTE FLEKSIBILNOST NANOSEĆI LOSION
Osim što ćete pomoći koži, nanošenjem losiona možete postići veću fleksibilnost tela, tvrdi Mansur. To ćete učiniti ukoliko prilikom nanošenja losiona na leđa pokušate da spojite ruke na sredini. Jednom rukom posegnite iza vrata, a drugom posegnite iz donjeg dela leđa i spojite ih na sredini leđa.

6. VEŽBE DISANJA
Prilikom nanošenja ajlajnera ili senke za oči, zadržite dah na deset sekundi, a zatim udahnite. Tri puta ponovite ovu vežbu kako biste se opustili dok se spremate.

7. ISTRENIRAJTE RUKE DOK PRAVITE FRIZURU
Savršene lokne u kosi mogu da vode i do savršeno istoniranih ruku, a to ćete postići ukoliko držite figaro s rukom pod uglom od 90 stepeni.

8. RAVNOTEŽA
Bolja ravnoteža tela postići će se ukoliko balansirate na jednoj nozi, a jutarnje peglanje garderobe odlična je prilika za to.

9. FLEKSIBILNOST
Obuvanjem obuće s nogama koje se ne savijaju u kolenu, na alternativan način ćete uvežbati fleksibilnost tela. Umesto uobičajene vežbe dodirivanja stopala s ravnim kolenima, okušajte se u obuvanju cipela na isti način.

10. PROTRESITE SALATU, ALI I TELO
Pripremu salate u posudi s poklopcem iskoristite kako biste je podednako začinili, ali i kako biste protresli čitavo telo.

11. ISTEGNITE VRAT DOK ČEKATE ZELENO SVETLO
Istegnite vrat dok čekate da se promeni svetlo na semaforu. Vežbajte 30 sekundi.

Izvor: Ordinacija.hr