Suzana Mančić: Završila sam u bolnici jer sam uzimala preparat za mršavljenje koji nije imao ni etiketu ni bilo kakva uputstva

Počelo je suđenje veka u Francuskoj. U pitanju je proces protiv farmaceutske kompanije zbog 2 000 žrtava tableta za mršavljenje. Optužnica ih terete za ubistvo iz nehata i prevaru. Može li dijeta ozbiljno da ugrozi zdravlje, zašto se mnogi odlučuju za tablete, a ne za "probušenu kašiku", o tim pitanjima su u “Jutru” pričale endokrinolog Vesna Dimitrijević Srećković I voditeljka Suzana Mančić.

Suzana Mančić, foto: Prva Tv/PrtScr
Suzana Mančić, foto: Prva Tv/PrtScr
.

Sporni preparat nikada nije bio na našem tržištu, istakla je profesorka Vesna Dimitrijević Srećković, a taj preparat deluje tako što smanjuje apetit, a mogli su da ga koriste i dijabetičari. Ona je naglasila da je dobro da se pokrenula ova tema vezana za lekove koji se mogu naći na tržištu. nekad I sad. Mnogo je preparata u apotekama koji deluju kao laksativi, kao diuretici, mnogi je čajeva za mršavljenje, a lekari jedino kroz priču I upozorenje mogu da ukažu šta je zdravo.

Suzana Mančić je ispričala kako je zamalo izgubila glavu zbog korišćenja tableta za mršavljenje. Ona je uzimala preparat za koji je, kako kaže, znala da sadrži malo anfetamina. Bio je to preparat iz Brazila bez etikete, bez ikakvih upozorenja, a zbog tegoba završila je u bolnici.

Poglededajte detaljno ovu priču!