Trening za 7 minuta?

Nemate vremena da odradite trening ili vam je to samo jedan od izgovora? Evo rešenja...

.

Ukoliko ste zaposleni, imate decu, putujete, nemate dovoljno vremena da posvetite svom telu i duhu, ovaj trening od samo 7 minuta pre posla ili rano ujutru na prazan stomak, može vam ubrzati znatno metabolizam i pokrenuti sagorevanje masnih naslaga.

Trening možete ponoviti dva, tri ili više puta zaredom, u zavisnosti koliko vremena možete da odvojite, ali i samo 7 minuta je dovoljno za rezultat!

Ovim brzim treningom aktivirate mišiće celog tela:

  • Stomak
  • Noge
  • Ruke
  • Grudi
  • Ramena
  • Listove

Trening se sadrži od 12 vežbi i svaka vežba se radi 30 sekundi sa odmorom od 10 sekundi nakon svake vežbe.

1. Jamping jacks – Skočite u raskoračni stav i istovremeno podignite ruke iznad glave. Potom skočite u prvobitni položaj. Radite vežbu dok izbrojite do 30. 

2. Sedanje na zid – Sedite lagano na neku čvrstu podlogu (stolicu) i potom ustanite. Ponavljajte vežbu 30 sekundi.

3. Sklekovi – Uradite onoliko sklekova koliko možete za 30 sekundi. 

4. Trbušnjaci – Uradite onoliko trbušnjaka koliko možete za 30 sekundi. 

5. Iskorak na stolicu – Podignite nogu na stolicu, popnite se na nju i potom spustite istom nogom na pod. Uradite isto drugom nogom. Ponavljajte vežbu dok izbrojite do 30. 

6. Čučnjevi – čučnite sa ispruženim rukama unapred a potom se ispravite. Ponavljajte vežbu 30 sekundi. 

7. Tricepsi – Naslonite se na stolicu rukama koje ste postavili iza leđa i ispružite noge da bi vam telo bilo u kosom položaju. Spustite se u čučanj i potom ispravite u kosi položaj. Vežbu radite 30 sekundi.

8. „Daska“ – Zauzmite položaj kao za sklekove, ali se spustite ne na dlanove već na podlaktice. Zadržite se u tom položaju 30 sekundi.

9. Trčanje u mestu – Trčite u mestu sa podizanjem kolena visoko. Neka to traje 30 sekundi.

10. Iskoraci – Iskoračite jednom nogom sa rukama postavljenim na kukove. Čučnite, a potom se vratite u početni položaj. Ponovite isto i drugom nogom. Ponavljajte 30 sekundi. 

11. Sklek i rotacija – Uradite jedan sklek, a potom po povratku u početni položaj zarotirajte telo u jednu stranu i podignite tu ruku u vis. Spustite ruku na pod, uradite sledeći sklek i zarotirajte telo na drugu stranu sa podignutom rukom. Ponavljajte vežbu 30 sekundi. 

12. „Daska“ u stranu – Zauzmite položaj „daska“ (pogledajte vežbu 8) ali oslonite se na samo jednu podlakticu i okrenite telo u stranu. Zadržite se u tom položaju 15 sekundi. Vratite se u položaj „daska“ pa se zarotirajte u drugu stranu. Zadržite se u tom položaju 15 sekundi.

Ovaj trening od 7 minuta sagoreva od 140 do 230 kalorija. Stoga, Dosta sa izgovorima počnite odmah...