Žestoko u Jutru Prve - Filipović: Ulje kanabisa je droga, ne leči; Vasiljević: Imamo pacijente koji su se izlečili od kancera

Svi lekovi na bazi kanabisa sa tačno utvrđenom i dokazanom koncentracijom mogu da uđu u Srbiju, ali niko za to nije tražio dozvolu. To tvrdi ministar zdravlja Zlatibor Lončar. O tome da li je u pitanju droga ili lek u studiju Prve vodila se žestoka debata između psihijatra Branislava Filipovića i jednog od osnivača udruženja IRKA i predsednika udruženja socijal kanabis kluba Beograd Miloša Vasiljevića.

.

Psihijatar Filipović je naglasio da sada znamo da kanabis pomaže u terapiji bola, ali nemamo nikakve dokaze da kanabis bilo šta leči.

Sasvim suprotnog stanovišta je bio predstavnik udruženja IRKA Vasiljević koji tvrdi da kanabis i leči. „Mi na našem jutjub kanalu imamo svedočenja ljudi koji su se izlečili od kancera pomoću ulja od cvetova kanabisa. To ne znači da će svako da se izleči“.

O čemu su sve pričali sagovornici Srđana Predojevića, koji su razlozi za i protiv ulja kanabisa, pozitivni i štetni efekti, pogledajte detaljnije u videu.