Formula vitke linije Kameron Dijaz (46): "Čim se probudim, obavezno moram nešto da pojedem"
Od samog početka karijere koja traje preko dve decenije, čuvena američka glumica poseduje liniju na kojoj zavidimo, a ona je otkrila svoju tajnu.
Šarmantna holivudska glumica priznaje da je o važnosti uravnotežene ishrane postala svesnija u kasnim tridesetim.
"Većinu toga što jedem sama skuvam. Volim da kuvam i uživam u kupovini hrane. Dobre ishrane nema bez truda. Najlakše je jesti napolju", kaže glumica.
Za vitku liniju kako kaže zaslužni su ishrana, dobar san i fizička aktivnost: "U šetnji najbolje izbacuje stres", izjavila je Kameron i dodaje da joj je izuzetno važan i duhovni mir i energiju puni 20 minuta meditiranjem jednom nedeljno.
"Čim se probudim, obavezno moram nešto da pojedem. To je obično kajgana ili jaje na oko na tostu. Često jedem i avokado, jabuku s puterom od badema i ovsenu kašu. Ako mi se jede, pojedem čak i piletinu". Ono što je zanimljivo jeste da glumica dva puta doručkuje. Kada završi sa jutarnjim vežbanjem sledi još jedan obrok koji je zapravo neka vrsta ranog ručka.
Jutarnja gimnastika za nju je obavezna. Voli pilates, aerobni i trening snage. Kombinuje trening visokog intenziteta i malo odmora, hoda 30 sekundi, trči 60 i tako naizmenično oko 20 minuta. Za snagu najviše radi čučnjeve i diže tegove.
S obzirom na to da su proteini neizostavan deo njene ishrane, najčešće kombinuje piletinu, žitarice i pečeno povrće: "Za večeru najviše volim da skuvam domaću supu od mesa i povrća. Uzmem sve što nađem u frižideru i stavim u lonac", otkriva Kameron.
Ona konzumira dovoljnu količinu hrane u glavnim obrocima, te nema potrebe da jede međuobroke: "Najviše me opuštaju večere ili roštilj s prijateljima. Tada pojedem i nešto nezdravo ili visokokalorično, poput mesa, ali to nije važno. S vremena na vreme se treba opustiti i priuštiti sebi nešto po volji, naročito u društvu prijatelja".
Ukus jela popravlja dodajući limun, maslinovo ulje, so i origano. Specelijatet koji obožava joj je slasni jagnjeći kotleti: "Čarolija je u razmeri začina i vremenu koji odstoji u marinadi. Zatim ih ispečem na roštilju kako bi se sočno karamelizovali", otkriva Dijazova i priseća se kako se u njenoj porodici uz svako jelo služio beli pirinač jer joj je otac bio Kubanac.
Izvor: Elle