Formula vitke linije Kameron Dijaz (46): "Čim se probudim, obavezno moram nešto da pojedem"

Od samog početka karijere koja traje preko dve decenije, čuvena američka glumica poseduje liniju na kojoj zavidimo, a ona je otkrila svoju tajnu.

Kameron Dijaz, foto: Photo by Anthony Harvey/Getty Images, Getty Images Entertainment
Kameron Dijaz, foto: Photo by Anthony Harvey/Getty Images, Getty Images Entertainment
.

Šarmantna holivudska glumica priznaje da je o važnosti uravnotežene ishrane postala svesnija u kasnim tridesetim.

"Većinu toga što jedem sama skuvam. Volim da kuvam i uživam u kupovini hrane. Dobre ishrane nema bez truda. Najlakše je jesti napolju", kaže glumica.

Za vitku liniju kako kaže zaslužni su ishrana, dobar san i fizička aktivnost: "U šetnji najbolje izbacuje stres", izjavila je Kameron i dodaje da joj je izuzetno važan i duhovni mir i energiju puni 20 minuta meditiranjem jednom nedeljno.

"Čim se probudim, obavezno moram nešto da pojedem. To je obično kajgana ili jaje na oko na tostu. Često jedem i avokado, jabuku s puterom od badema i ovsenu kašu. Ako mi se jede, pojedem čak i piletinu". Ono što je zanimljivo jeste da glumica dva puta doručkuje. Kada završi sa jutarnjim vežbanjem sledi još jedan obrok koji je zapravo neka vrsta ranog ručka.

Kameron Dijaz, foto: Photo by Anthony Harvey/Getty Images, Getty Images Entertainment
Kameron Dijaz, foto: Photo by Anthony Harvey/Getty Images, Getty Images Entertainment
.

Jutarnja gimnastika za nju je obavezna. Voli pilates, aerobni i trening snage. Kombinuje trening visokog intenziteta i malo odmora, hoda 30 sekundi, trči 60 i tako naizmenično oko 20 minuta. Za snagu najviše radi čučnjeve i diže tegove.

S obzirom na to da su proteini neizostavan deo njene ishrane, najčešće kombinuje piletinu, žitarice i pečeno povrće: "Za večeru najviše volim da skuvam domaću supu od mesa i povrća. Uzmem sve što nađem u frižideru i stavim u lonac", otkriva Kameron.

Ona konzumira dovoljnu količinu hrane u glavnim obrocima, te nema potrebe da jede međuobroke: "Najviše me opuštaju večere ili roštilj s prijateljima. Tada pojedem i nešto nezdravo ili visokokalorično, poput mesa, ali to nije važno. S vremena na vreme se treba opustiti i priuštiti sebi nešto po volji, naročito u društvu prijatelja".

Ukus jela popravlja dodajući limun, maslinovo ulje, so i origano. Specelijatet koji obožava joj je slasni jagnjeći kotleti: "Čarolija je u razmeri začina i vremenu koji odstoji u marinadi. Zatim ih ispečem na roštilju kako bi se sočno karamelizovali", otkriva Dijazova i priseća se kako se u njenoj porodici uz svako jelo služio beli pirinač jer joj je otac bio Kubanac.

Izvor: Elle