Čuveni FITNES GURU tvrdi da masne naslage možete skinuti kao od šale uz ova 4 TRIKA! Za početak utvrdite koji je vaš TIP TELA...

Lični trener Rejčel Atard iz Sidneja tvrdi kako je moguće skinuti masne naslage sa stomaka i to samo za 10 dana! Ona kaže da je tajna u četiri relativno jednostavna koraka, kojih bi trebalo da se čvrsto držite.

foto: Depositphotos/Daxiao_Productions
foto: Depositphotos/Daxiao_Productions
.

Naime, zgodna crnka objasnila je na svom blogu da su trbušnjaci sjajna vežba, ali nisi oni ti koji će vam pomoći da skinete salo sa stomaka. Rejčel predlaže metod koji uključuje četiri osnovna pravila, a koji lako i brzo uklanjaju višak oko stomaka i struka.

1. Vaš tip tela

Ova fitnes instruktorka kaže da je najvažnije da se prepozna kakav tip tela imate. Postoje tri tipa - endomorfi, ektomorfi i mezomorfi.

Endomorfi poput Kim Kardašijan, Skarlet Johanson, Kejt Vinslet i Dženifer Lopez, imaju visok procenat masnoće u telu, lakše se goje i to najčešće oko stomaka, butina i zadnjice.

"Skidanje masnoća njima je teže", dodaje ona i savetuje da se okrenu dijeti sa niskim unosom ugljenih hidrata i kardio vežbama.

Ektomorfi su mršaviji, ali i oni mogu da imaju salo oko struka. Predstavnici ovog tipa su na primer Kira Najlti, Karli Klos i Elsa Hosk. Kako je njima teško da izgrade mišiće, Rejčel preporučuje ishranu sa visokim udelom ugljenih hidrata i fokus na vežbe snage.

Mezomorfi, primera radi Lejdi Gaga, Dženifer Lorens, Irina Šajk, se smatraju zlatnom sredinom, lakše se debljaju od ektomorfa, ali i lakše mršave od endomorfa.

"Najviše im odgovara uravnotežena ishrana s umerenim kardio treningom", kaže ona.

foto: Depositphotos/stockasso
foto: Depositphotos/stockasso
.

2. Izbalansirana ishrana

Kada utvrdite kom tipu tela pripadate, treba da se posvetite onome šta, kako i koliko jedete. "Izbacite svu brzu i procesuiranu hranu, loše ugljene hidrate, šećere i alkohol na deset dana. Nemojte varati i rezultati neće izostati", kaže ona.

Istakla je i da je potrebno pratiti unos kalorija i to strogo, bar ako želite brte rezultate. Rejčel dodaje i da je zabranjen ijedan dan varanja, te da je potrebno opskrbiti se zdravom hranom, kako biste je uvek imali pri ruci.

foto: Depositphotos/diego_cervo
foto: Depositphotos/diego_cervo
.

3. Bez stresa, molimo

Verovali ili ne - stres utiče na skladištenje masnoća na stomaku. Kada smo pod stresom naše telo luči hormon kortizol koji doprinosi taloženju naslaga. Ako se ne pozabavite stresnim situacijama, teško da ćete se rešiti sala.

"Izbegavajte sve što vas uznemirava mentalno, emotivno i fizički. Nemojte da preterujete sa vjžbanjem, nemojte jesti lošu hranu, spavajte osam sati svake noći, izbegavajte loše partnere, putovanja, hemikalije", objasnila je ova blogerka.

foto: Depositphotos/Daxiao_Productions
foto: Depositphotos/Daxiao_Productions
.

4. Vežbajte pravilno

Kombinacija kardio treninga, intervalnog treninga visokog intenziteta, treninga otpora i vežbi usmerenih na trbušnjake dovešće vas do toliko željenih trbušnjaka.

"Ne morate preterivati s vežbanjem. Samo treba da radite prave vežbe. Uklopite u svoju rutinu vežbe visokog intenziteta, poput trčanja i HIIT-a", zaključila je ona.

Izvor: Žena.blic