Perete zube prljavom četkicom? Evo kako da je dezinfikujete!

Držanje četkice iznad umivaonika, pa čak i u ormariću izlaže je svim mogućim bakterijama i mikrobima. Ako ste pomislili da je rešenje poklopac za četkicu, grešite.

Kako pravilno odložiti i dezinfikovati četkicu?, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
Kako pravilno odložiti i dezinfikovati četkicu?, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
.

.

Kako pravilno odložiti četkicu?

Najvažnija stvar kod odlaganja četkice jeste da izbegnete izloženost bakterijama. Topla i vlažna mesta pomažu bakterijama da rastu i razmnožavaju se. Prva stvar koju treba da uradite je da ostavite četkicu da se potpuno osuši. Pre i posle korišćenja dobro je isperite pod mlazom tople vode kako biste uklonili svu prljavštinu s nje.

Posvetite pažnju i drški svoje četkice - uvek je obrišite nakon korišćenja. Pazite da se nigde na četkici na stvore naslage stare paste za zube.

Kako dezinfikovati četkicu?

Ako osećate da je vašoj četkici potrebna dodatna pomoć za dezinfekciju, možete je umočiti u antibakterijsku vodicu za ispiranje usta na petnaest minuta, a potom dobro isprati. Pazite da je ostavite duže jer bi to moglo da uništi četkicu.

Električne četkice mogu biti posebno zahtevne za održavanje. Mesto između drške i glave električne četkice predstavlja savršeno stanište za bakterije i buđ. Kako biste to sprečili, nakon svakog pranja odvojite glavu četkice od drške i dobro očistite to područje. Takođe, možete držati delove četkice odvojeno dok se u potpunosti osuše.

Izvor: zena.hr