Očas posla do vitke linije: Ispoštujte ovih 8 saveta i gledajte kako se vaše telo menja!

Bilo da želite da dođete do savršene linije ili samo da održite postojeću, ovo su osnovni koraci koje bi trebalo da sledite na putu do top forme.

Ako se pridržavate i pratite ove cake, idealna linija je vrlo lako dostižna!, foto: Depositphotos/piotr_marcinski
Ako se pridržavate i pratite ove cake, idealna linija je vrlo lako dostižna!, foto: Depositphotos/piotr_marcinski
.

Steći naviku da se zdravo i na ispravan način hranimo ponekad je teško sa toliko izazova oko nas u vidu poslastica i ukusnih kaloričnih jela.

Ali, ako se pridržavate i pratite ove cake idealna linija je vrlo lako dostižna.

Spremajte obroke

Na kraju dana spemite sve obroke za predstojeći dan, a naročito one koje ćete nositi na posao, kako ne biste pali u iskušenje da pojedete nešto kalorično iz pekare. Osim toga, kada imate spremljenu hranu uštedećete sebi vreme narednog dana i u svakom trenutku kada osetite glad imaćete šta da pojedete, pa ćete smanjiti mogućnost da posegnete za nezdravom hranom.

Pametno birajte slatkiše

Umesto čokolade, sledeći put kada vam padne šećer, izaberite neki zdrav slatkiš, kao što je voće.

Šetnja

Odlična alternativa za teške i iscrpljujuće treninge je šetnja. Leto je tu, pa je ova aktivnost kao stvorena za ovo vreme. Osim što sagoreva kalorije, šetanjem punimo baterije i smanjujemo nivo stresa i udišemo svež vazduh, što je uvek dobrodošlo.

Kofein

Kafa može da utoli glad, pa je medicinski radnici preporučuju, ali u umerenim količinama. Ovaj napitak nema kalorije što ga čini idealnim saveznikom u borbi pritiv kilograma. Ukoliko želite, možete da ga zasladite nekim od zaslađivača, kao na što je na primer stevija.

Hidriranje

Voda je od ključnog značaja kada je gubljenje težine u pitanju. Pijte oko 1,5 litara vode dnevno kako biste obezbedili dovoljnu količinu tečnosti vašem organizmu. Neke studije pokazale su da dovoljan unos vode može da pomogne u gubitku kilograma.

Proteini kao ključ izgradnje mišića

Hrana koja je bogata proteinima je obavezna, jer će vas brzo zasititi. Izgradnja mišićne mase je nemoguća bez ovih namirnica.

Povrće

Ovo je vrsta hrane u kojoj možete da uživate maksimalno i sa kojom možete da preterujete. Povrće ima jako malo kalorija, a bogato je vitaminima i mineralima. Preporuka je da se konzumira uz gotovo svaki obrok.

Slatkiši

Zdrava ishrana nije nikako gladovanje i potpuno odricanje od kalorične hrane. Kada osetite potrebu za nečim što ne pripada porodici dijetalne hrane, udovoljite sebi. Ovo je čak i poželjno s vremena na vreme. Pazite samo da ne preterujete sa tim.

Izvor: Stil