Zdravlje

Kupus dijeta - brza i efikasna

Kupus dijeta je jedna od najpopularnijih načina skidanja viška kilograma na našim prostorima. Karakteriše je jednostavnost u pripremi i efikasnost u rezultatima. Ova dijeta može da se koristi onoliko dugo koliko vi to želite.
28.01.2014. - 12:44h

Osećaj lakoće i dodatne energije dobar je razlog da se proba s tim načinom ishrane. Ako se pridržavate uputstva, izgubićete od četiri do sedam kilograma nedeljno. Dijeta se zasniva na čorbi od kupusa, koju bi trebalo da jedete svakog dana po više puta. Spada u brze dijete. Za tri nedelje možete da izgubite do 20 kilograma! Mnogi koji su je držali osećali su vrtoglavicu i malaksalost.

Zato se preporučuje svakodnevno uzimanje multivitaminskih preparata. Svi koji žele da na ovakav način skinu suvišne kilograme trebalo bi da znaju da dijeta može da, u retkim slučajevima, dovede i do prepleta creva, ako se drži duže od tri nedelje, zato stručnjaci savetuju da se posle svake nedelje napravi pauza od dva dana.

POTREBNO JE:

5 velikih glavica luka, 2 zelene paprike, 1 ili 2 konzerve celog paradajza, celer, velika glavica kupusa, kašika sočiva, pšenice, ječma i suvog graška

PRIPREMA

Posoliti, pobiberiti, staviti peršun i po želji može i ljute papričice. Zaliti vodom da ogrezne i kuvati dok povrće ne omekša.Supu jesti kad god osećate glad i koliko god želite.

1. DAN
Sve voće osim banana. Jedu se samo čorba i voće. Za piće može nezaslađen čaj, nezaslađena crna kafa i voda.

2. DAN
Sve povrće i čorba u neograničenim količinama. Pokušajte da jedete lisnato povrće, a izbegavajte skrobno povrće, poput pasulja, graška. Za večeru može veliki pečeni krompir na maslacu.

3. DAN
Jedite čorbu, voće i povrće koliko želite (nemojte da jedete pečeni krompir)

4. DAN
Pojedite do tri banane u toku dana i čorbe koliko želite. Možete da pijete i nemasno mleko.

5. DAN
Govedina i paradajz. Možete pojesti 300-600 grama govedine i do šest paradajza. Pokušajte da popijete 6-8 čaša vode u toku dana u cilju ispiranja viška mokraćne kiseline iz organizma.

6. DAN
Govedina i povrće. Možete da jedete koliko želite govedine, povrća i čorbe.

7. DAN
Integralni pirinač i povrće. Pijte nezaslađen voćni sok. Možete da jedete koliko hoćete pirinča, povrća i čorbe.